Δέκα υγιεινές διατροφικές συνήθειες από όλο τον κόσμο

60Οι Έλληνες είναι από τους πιο παχύσαρκους λαούς, μαζί με τoυς Αμερικάνους, αλλά και άλλους Ευρωπαικούς λαούς. Υπάρχουν όμως και χώρες, όπως η Ιαπωνία και η Ινδία, που έχουν ποσοστά παχυσαρκίας κάτω από 5%. Τι κάνουν αυτοί οι λαοί διαφορετικά από εμάς; Αλλά και ποιες δικές μας συνήθειες είναι αξιοζήλευτες από τον υπόλοιπο κόσμο;

#Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία δίνουν μεγάλη έμφαση στην εικόνα ενός πιάτου, στα χρώματα που κυριαρχούν, χρησιμοποιώντας πολλά εποχιακά φρούτα για να πετύχουν ωραία εμφάνιση, ενώ φροντίζουν οι μερίδες να είναι μικρές. Επίσης τα χρωματιστά λαχανικά είναι συνήθως πηγή βιταμινών και μετάλλων, απαραίτητων για τον οργανισμό μας.

#Κίνα

Η καλύτερη διατροφική συνήθεια των Κινέζων είναι τα ξυλάκια! Τρώγοντας με ξυλάκια καταφέρνεις να φας σε κάθε μπουκιά την ιδανική ποσότητα και ταυτόχρονα τρως πολύ πιο αργά!

#Γαλλία

Οι Γάλλοι συνδέουν το φαγητό με την απόλαυση αλλά σε ένα τελείως διαφορετικό σκεπτικό από αυτό των Αμερικάνων. Ένας Αμερικάνος θα προτιμήσει να φάει ένα ‘υγιεινό’ παγωμένο γιαούρτι σε τρομακτικά μεγάλη ποσότητα, ενώ ο Γάλλος θα προτιμήσει απλά…ένα μικρό τρουφάκι.

#Αιθιοπία

Στην Αθιοπία δίνουν βάση στην παραδοσιακή κουζίνα, μαγειρεύοντας πολλά λαχανικά, φασόλια, φακές και ένα ειδικό είδος ρυζιού, το λεγόμενο τεφ!

#Ινδία

Στην Ινδία προτιμάνε τα πολύ καυτερά πιάτα, που εκτός από γευστικά είναι και υγιεινά! Το τζίντζερ και το κόκκινο πιπέρι είναι δύο από τα πιο σημαντικά μπαχαρικά της Ινδικής κουζίνας που επίσης ρίχνουν πολύ τη χολιστερόλη.

#Μεξικό

Αν και το Μεξικό έχει πολύ υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας, ωστόσο οι κάτοικοί του ακολουθούν και μία σωστή τακτική. Τρώνε ένα μεγάλο γεύμα πολύ νωρίς μέσα στη μέρα τους και αποφεύγουν να τρώνε αφού νυχτώσει.

#Ιταλία

Στην Ιταλία πίνουν σχεδόν κάθε μέρα ένα ποτήρι κρασί μαζί με το γεύμα τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα ποτήρι κρασί την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη από καρδιαγγειακά νοσήματα. Αν όμως πίνεις το κρασί χωρίς γεύμα, να ξέρεις πως τα αποτελέσματα είναι τα ακριβώς αντίθετα, και οι κίνδυνοι για προβλήματα καρδιάς αυξάνονται.

#Ελλάδα

Η Μεσογειακή διατροφή που πολλοί Έλληνες ακολουθούν, είναι ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους διατροφής. Ελαιόλαδο, λαχανικά, τυρί, ψάρι και λίγο κρέας, συνιστούν το Μεσογειακό μενού που πολλές χώρες θεωρούν ως το πιο υγιεινό.

#Σουηδία

Στη Σουηδία δίνουν έμφαση στο ψάρι αλλά και στο υγιεινό ψωμί. Προτιμούν ψωμί σικάλεως αλλά και ψωμί χωρίς γλουτένη!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *