Δείξε μου τη στύση σου να σου πω τι πρόβλημα υγείας έχεις!

1Ποια προβλήματα υγείας κρύβει η κακή στύση;
Μπορεί για το ισχυρό φύλο η στυτική δυσλειτουργία να αποτελεί έντονη τραυματική εμπειρία αλλά κάθε άνδρας σε κάποια φάση της ζωή του θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα γεγονός που θα του προκαλέσει αμηχανία και αρνητικές σκέψεις.

Παρόλα αυτά όταν ο άνδρας μπλοκάρει στο σεξ μπορεί να αποτελεί ένδειξη για κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο δεν έχει αντιληφθεί.
Υπέρταση

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ένας στους τρεις άνδρες δε γνωρίζει πως πάσχει από υπέρταση και τα προβλήματα στύσης στην περίπτωση αυτή αποτελούν ζωτικής σημασίας προειδοποιητική ένδειξη.
Αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η αύξηση της άσκησης και μείωση της πρόσληψης αλατιού και ζάχαρης μπορεί να αλλάξουν άρδην την κατάσταση.

Καρδιά

Ερευνητές από το Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο τεκμηρίωσαν για πρώτη φορά ότι η στυτική δυσλειτουργία ενδεχομένως αποτελεί δείκτη υποκείμενης καρδιοπάθειας.
Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «PLoS Medicine», οι άντρες με στυτική δυσλειτουργία είναι 50 φορές πιο πιθανό να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα από τους άνδρες με φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς.

Διαβήτης

Ο διαβήτης εκδηλώνεται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να βάλει αποτελεσματικά τη γλυκόζη που υπάρχει στο αίμα μέσα στο κύτταρα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα, και έτσι οι πάσχοντες να μην μπορούν να αποδώσουν στο σεξ.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι εάν έχετε διαγνωστεί ήδη με διαβήτη, διατηρείστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας σταθερά (μέσω της διατροφής, της άσκησης και, ενδεχομένως, με φάρμακα). Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της σεξουαλικής ανικανότητας.

Σημειώστε ότι πάνω από το 50% των διαβητικών παρουσιάζουν κακή στύση σε κάποιο σημείο της ζωής τους, και αυτό γίνεται όλο και πιο σύνηθες με το πέρασμα της ηλικίας.

Υπερπλασία (διόγκωση) προστάτη

Ένα σύνηθες πρόβλημα υγείας για τους άνδρες είναι η προστατίτιδα, μια βακτηριακή λοίμωξη που κάνει τον προστάτη να πρήζεται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία. Η προστατίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά αλλά μερικές φορές ταλαιπωρεί τον άνδρα.

Η διεύρυνση του προστάτη επηρεάζει και την παραγωγή της τεστοστερόνης κάτι που μπορεί επίσης να προκαλέσει προσωρινά προβλήματα στύσης.

Χαμηλή τεστοστερόνη

Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που δίνει επιθυμία και ικανότητα για στύση. Τα επίπεδα της ορμόνης πέφτουν φυσιολογικά με την ηλικία (στα 75 έτη, η παραγωγή της είναι μισή από αυτή που ήταν στα 20). Όμως, σε κάθε άντρα, η πορεία της πτώσης της ορμόνης είναι διαφορετική.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *