Δείτε τα 10 κορυφαία νοσοκομεία του κόσμου

1Τα 10 καλύτερα νοσοκομεία του κόσμου δεν είναι όλα στην Αμερική ή την Ευρώπη, όπως θα νόμιζε κανείς. Η Ασία μπορεί πλέον να περηφανεύεται για την ένταξή της στη λίστα με τα κορυφαία νοσοκομεία του κόσμου.

Δείτε το top 10 των νοσοκομείων

1. Johns Hopkins Hospital, ΗΠΑ: Σταθερά στην κατάταξη ως το κορυφαίο νοσοκομείο σε όλες σχεδόν τις έρευνες, είναι το νοσοκομείο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Είναι περισσότερο γνωστό ως η γενέτειρα της γενετικής μηχανικής, ενώ μετέχει σε έρευνες που έχουν βραβευθεί με Νόμπελ. Το John Hopkins γενικά είναι ευρύτερα γνωστό για τις προόδους της ιατρικής, τη φροντίδα και τη διδασκαλία των ασθενών. Οι γιατροί του κατατάσσονται στους κορυφαίους, και ειδικά εκείνοι που υπηρετούν στα Τμήματα Γυναικολογίας, Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής, Ουρολογίας και Ρευματολογίας.

2. Asklepios Klinik Barmbek, Γερμανία: Ο Όμιλος Ασκληπιός είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας των νοσοκομείων σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά το κέντρο του Αμβούργου θεωρείται ως το πετράδι του στέμματος.
Το Asklepios Klinik Barmbek είναι ένα γενικό νοσοκομείο, αλλά κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων στον τομέα της καινοτομίας και ιατρικής τεχνολογίας. Το Klinik μπορεί να υπερηφανεύεται για την εξαιρετική περίθαλψη, τις εγκαταστάσεις, ενώ είναι γνωστό για τις επεμβάσεις καρδιάς και τις ειδικότητες της ογκολογίας.

3.University του Τέξας MD Anderson Cancer Center, ΗΠΑ: Είναι ένα από τα τρία ολοκληρωμένα αντικαρκινικά κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και συστάθηκε με το νόμο περί εθνικής πολιτικής για τον Καρκίνου το 1971. Παραμένει το καλύτερο και το πιο γνωστό κέντρο για τη φροντίδα του καρκίνου. Το Κέντρο Καρκίνου MD Anderson είναι επίσης συνδεδεμένο με δύο φημισμένες ιατρικές σχολές, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας και το Ιατρικό Κολέγιο Baylor. Παρέχει υποτροφίες, πρακτική άσκηση και ευκαιρίες για διδακτορικά προσελκύοντας τους καλύτερους φοιτητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο.

4. Νοσοκομείο Brigham and Women, ΗΠΑ: Βρίσκεται στη Βοστώνη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στη Μασαχουσέτη. Εκτός από το νοσοκομείο, λειτουργεί το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο με 13 εξειδικευμένα κέντρα για τον καρκίνο. Υπερέχει επίσης στις νευροεπιστήμες και στην ορθοπεδική, ενώ είναι γνωστό για τις υψηλής ποιότητας ερευνητικές εγκαταστάσεις του.

5. Great Ormond Street Hospital, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Το νοσοκομείο Great Ormond Street Hospital είναι το πρώτο νοσοκομείο του κόσμου που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη θεραπεία των παιδιών. Παραμένει ένα από τα καλύτερα στον τομέα του, ειδικά στις καρδιολογικές επεμβάσεις σε παιδιά, σε επεμβάσεις εγκεφάλου και στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

6. Wooridul Νοσοκομείο, Σεούλ, Νότια Κορέα: Είναι ο leader στην αντιμετώπιση προβλημάτων σπονδυλικής στήλης. Είναι διάσημο για την ανάπτυξη μιας ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής θεραπείας για τα άτομα με προβλήματα στην οσφυϊκή μοίρα, του τραχήλου της μήτρας και των θωρακικών περιοχών. Η προηγμένη χειρουργική τεχνική για το νωτιαίο μυελό που αναπτύχθηκε από Wooridul Νοσοκομείο είναι αναίμακτη και ελάχιστα επεμβατική. Είναι επίσης γνωστό για τον ιατρικό τουρισμό.

7. Shouldice Νοσοκομείο, Καναδάς: Είναι από τα κορυφαία νοσοκομεία με διάσημους γιατρούς, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση σε πράσινες πρωτοβουλίες.
Τα προγράμματα σπουδών του ακολουθούν πολλές ιατρικές σχολές.

8. Bumrungrad Διεθνές Νοσοκομείο, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη: Είναι ίσως το πιο γνωστό για τον ιατρικό τουρισμό, και είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο στη Νοτιοανατολική Ασία. Αντιμετωπίζει πάνω από ένα εκατομμύριο ασθενείς κάθε χρόνο, και έχει το δικό του ταξιδιωτικό γραφείο του για παράταση της θεώρησης και την παροχή μεταφραστών για τους αλλοδαπούς. Διεθνώς αναγνωρισμένο, έχει πολυτελείς εγκαταστάσεις, ενώ έχει κερδίσει πολλά ΒΡΑΒΕΙΑ διεθνώς. Στο νοσοκομείο υπάρχουν σχεδόν όλες οι ειδικότητες και υποειδικότητες της ιατρικής.

9. Anadolu Medical Center, Τουρκία: Η Anadolu Hospitalis αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην Ογκολογία λόγω της Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών. Άνοιξε μόλις το 2005 και έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο περιζήτητα νοσοκομεία στην παροχή θεραπείας για τον καρκίνο. Το νοσοκομείο είναι συνδεδεμένο με το νοσοκομείο Johns Hopkins στις ΗΠΑ μέσω του Johns Hopkins Medicine International. Το νοσοκομείο παρέχει επίσης διεπιστημονική φροντίδα, ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις, την εκπαίδευση του ασθενούς, μαθήματα πρώτων βοηθειών, καθώς και μαθήματα που σχετίζονται με την προληπτική ιατρική.

10. Gleneagles Hospital, Σιγκαπούρη: Η ναυαρχίδα νοσοκομείο της Ομάδας Parkway, το Gleneagles Hospital καλύπτει πολλές ειδικότητες και υποειδικότητες της ιατρικής. Είναι γνωστό για την περίθαλψη υψηλής ποιότητας και τη σύγχρονη τεχνολογία, ενώ ειδικεύεται στην καρδιολογία, την ογκολογία, τη μαιευτική και τη γυναικολογία. Το Νοσοκομείο Gleneagles έγινε ευρύτερα γνωστό το 2005, όταν μία μεγάλη ιατρική ομάδα κατάφερε μετά από 10 ώρες στο χειρουργείο να χωρίσει με επιτυχία δύο σιαμαία δίδυμα από την Ινδονησία.

Πηγη Υγεια 360

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *