Δείτε τι θα Συμβεί στα Δόντια σας αν δεν τα Πλύνετε μια Ολόκληρη Μέρα

1Πολύς κόσμος αμελεί να πλύνει τα δόντια του σε καθημερινή βάση και πάνω από μια φορά πιστεύοντας πως αν τα πλένει έστω και μια φορά την ημέρα τίποτα κακό δεν πρόκειται να συμβεί. Ένας οδοντίατρος από το Manhattan έχει λίγο..διαφορετική άποψη.

Η αλήθεια είναι πως το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σας συμβεί αν πλένετε τα δόντια σας μια φορά τη μέρα είναι η ανάπτυξη ουλίτιδας, αν και οι πιθανότητες είναι μικρές αν δεν το κάνετε σε καθημερινή βάση. Το κάνετε όμως μόνο μια φορά ή αμελείτε το τακτικό πλύσιμο των δοντιών σας καθημερινά;

Ο γνωστός οδοντίατρος Keith Arbeitman, DDS of Arbeitman & Shein Dentistry στο Manhattan, τονίζει πως το πρώτο πρόβλημα που θα εμφανιστεί στα δόντια σας είναι ουλίτιδα, δηλαδή μια ασθένεια των ούλων που οδηγεί στην αιμορραγία τους κάθε φορά που βουρτσίζετε τα δόντια σας ή όταν μασάτε κάποια σκληρή τροφή.

Τίποτα κακό δεν θα συμβεί αν δεν πλύνετε τα δόντια σας για μια μέρα σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν το κάνετε συχνά όμως σύντομα θα έχετε πρόβλημα.Τίποτα κακό δεν θα συμβεί αν πλύνετε τα δόντια σας μια φορά μόνο για μια μέρα. Αν το κάνετε συχνά όμως σύντομα θα έχετε πρόβλημα (ειδικά αν η πάστα των δοντιών σας δεν είναι πολύ καλή και αν δεν χρησιμοποιείτε άλλες τεχνικές καθαρισμού όπως οδοντικό νήμα, στοματικό διάλυμα κλπ.)

Όταν παραβλέπετε το δεύτερο βούρτσισμα της ημέρας, αυτό σημαίνει πως όλα τα υπολείμματα από πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό μένουν πάνω ή ανάμεσα στα δόντια σας.

«Αν φάτε μια γλυκιά μπάρα ή ακόμα και σταφίδες πριν πάτε για ύπνο, τότε η ζάχαρη που έχουν είναι σαν δώρο στα βακτήρια των δοντιών σας. Και αφήνετε αυτά τα βακτήρια να κάνουν πάρτι όλο το βράδυ στα δόντια σας», τονίζει ο Keith.

Γνωρίζετε πώς έπλεναν τα δόντια τους οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι; Σύμφωνα με το History Channel χρησιμοποιούσαν μια ουσία σε μορφή σκόνης που φτιάχνονταν από κέλυφος αυγών και οπλές βοδιών.

Αν πλένετε μια φορά την ημέρα τα δόντια σας είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστούν τρυπούλες που με τον καιρό θα χρειαστούν σφραγίσματα.Αν πλένετε μια φορά την ημέρα τα δόντια σας για μεγάλο χρονικό διάστημα ίσως εμφανιστούν τρυπούλες που με τον καιρό θα χρειαστούν σφραγίσματα. Αν ωστόσο, έχετε γερή πάστα δοντιών, ένα πλύσιμο την ημέρα ίσως είναι και αρκετό.

Αμελώντας τακτικά το πλύσιμο των δοντιών σας θα αντιμετωπίσετε ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα από την ουλίτιδα. Τακτική παράβλεψη του πλυσίματος των δοντιών μπορεί να οδηγήσει και σε πέσιμο των δοντιών, όπως αναφέρει ο οδοντίατρος.

Οι πιθανότητες να πάθετε ουλίτιδα αν δεν πλύνετε τα δόντια σας μια μέρα είναι πολύ μικρές. Η πέτρα που οδηγεί σε ουλίτιδα χρειάζεται πάνω από 24 ώρες για να δημιουργηθεί. Έτσι πλένοντας τα δόντια σας τουλάχιστον μια φορά την ημέρα δεν επιτρέπετε στην πλάκα να προλάβει να σχηματιστεί. Δυστυχώς όμως οι τρυπούλες στα δόντια που οδηγούν σε σφραγίσματα σχηματίζονται πιο εύκολα, ειδικά αν έχετε ευαίσθητα δόντια.

Χρησιμοποιήστε καθημερινά οδοντικό νήμα στα δόντια σας.Χρησιμοποιήστε καθημερινά οδοντικό νήμα στα δόντια σας.

Αυτό Είναι το Αηδιαστικό Λάθος που Κάνουν οι Περισσότεροι με την Οδοντόβουρτσα!

Το γνωρίζετε πως αν δεν καθαρίζετε τα δόντια σας με οδοντικό νήμα είναι σαν να μην καθαρίζονται τα δόντια κατά 35%;

Τέλος, η αναπνοή σας, αν δεν πλένετε τα δόντια σας τακτικά σε καθημερινή βάση, θα είναι πολύ δυσάρεστη. Και ποιος θέλει δυσάρεστη αναπνοή; Το 65% του πληθυσμού έχει δυσάρεστη αναπνοή, ένα πρόβλημα που συνήθως παρατηρείται λόγω κακής υγιεινής των δοντιών.

Μάθετε στα παιδιά σας από νωρίς πόσο σημαντικό είναι το τακτικό πλύσιμο των δοντιών.Μάθετε στα παιδιά σας από νωρίς πόσο σημαντικό είναι το τακτικό πλύσιμο των δοντιών.

Η λύση λοιπόν είναι μία! Πλένετε τα δόντια σας τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ). Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα σε καθημερινή βάση (1 φορά την ημέρα) και φυσικά μην παραβλέπετε να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα. Το οδοντικό νήμα καλό είναι να χρησιμοποιείτε ακριβώς πριν το βραδινό πλύσιμο. Η επίσκεψη στον οδοντίατρο μια φορά τον χρόνο είναι απαραίτητη. Αν έχετε εντοπίσει πρόβλημα ουλίτιδας καλό θα ήταν να κάντε κάποια θεραπεία (σε συνεννόηση πάντα με τον οδοντίατρό σας) και αν τα δόντια σας είναι αρκετά ευαίσθητα φροντίστε να πηγαίνετε για προληπτικό έλεγχο στον οδοντίατρό σας μια φορά στους 6 μήνες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *