Δείτε ΤΙ Συμβαίνει στο Σώμα εάν Τρώτε 2 Κουταλιές Έλαιο Καρύδας τη Μέρα!

1Η Dr. Mary Newport έχει μια θεωρία ότι τα σωματίδια κετόνης, τα οποία παράγει το σώμα όταν χωνεύει το έλαιο καρύδας, μπορεί να αποτελούν εναλλακτική πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο. Πιστεύει ότι το έλαιο καρύδας προσφέρει σημαντικά οφέλη στη μάχη κατά της νόσου Alzheimer.
Αν η θεωρία της είναι σωστή, μπορεί να είναι μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις για την υγεία τα τελευταία χρόνια.

Η ιστορία πίσω από τη θεωρία
Η Dr. Newport έχει προσωπική ιστορία με το Alzheimer. Ο άντρας της, Steve, έπασχε από προϊούσα άνοια τα τελευταία 5 χρόνια του γύρω στα 55, μετά όμως έκανε μια μαγνητική η οποία έδειξε κλινική διάγνωση για την νόσο Alzheimer. Εκείνη περιγράφει την ιστορία της σε μια μελέτη περίπτωσης.

“Για πολλές μέρες στη σειρά όλα ήταν θολά στο μυαλό του. Δεν μπορούσε να βρει ένα κουτάλι ή να θυμηθεί πως να βγάλει το νερό από το ψυγείο… Μια μέρα τον ρώτησα αν πήρε κάποιος που περίμενα να καλέσει και μου είπε “Όχι”. Δυο μέρες μετά θυμήθηκε το μήνυμα που μου άφησαν μερικές μέρες πριν και τι έλεγε.”

Η Dr. Newport σημείωσε ότι ο άντρας της δεν είχε βραχυπρόθεσμη μνήμη, ωστόσο οι πληροφορίες υπήρχαν κάπου στο μυαλό του. Είχε ένα προαίσθημα ότι αυτό είχε να κάνει με τη μνήμη του.

Άρχισε να παίρνει φάρμακα με την ελπίδα ότι θα καθυστερούσε την διαδικασία, αλλά έπαθε κατάθλιψη, έχασε βάρος, ξέχασε πως να μαγειρεύει, πως να χρησιμοποιεί κομπιουτεράκι, ακόμα και πως να κάνει μια απλή πρόσθεση. Ο Steve ξέχασε πως να κάνει πολλά απλά πράγματα, αλλά περνούσε τη μέρα δουλεύοντας στον κήπο ή το γκαράζ και η φυσική του κατάσταση διατηρούνταν καλά.

25669603213_8c47deac8d_o

Ξαναβρίσκοντας την ελπίδα
Κάποιες μελέτες για την πιθανή χρήση τριγλυκεριδίων μέσης αλυσίδας ή σωματιδίων κετόνης όχι μόνο για την θεραπεία αλλά και για την πρόληψη του Alzheimer τράβηξαν την προσοχή της Dr. Newport. Τα τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας θεωρούνται πιθανή θεραπεία και για την νόσο Parkinson, την νόσο Huntington, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την επιληψία που δεν ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή και τον διαβήτη.

Η Dr. Newport εξηγεί, “Τα σωματίδια κετόνης μπορεί να βοηθούν τον εγκέφαλο να επανέλθει μετά από απώλεια οξυγόνου, από τα νεογέννητα μέχρι και τους ενήλικες, βοηθούν την καρδιά να επανέλθει μετά από οξεία κρίση και βοηθούν στη μείωση καρκινικών όγκων. Τα παιδιά με επιληψία που δεν ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή μερικές φορές αντιδρούν καλά στη δίαιτα με πολύ χαμηλά ποσοστά κετονογονικών υδατανθράκων.”

Τα κύτταρα του σώματος μπορεί να έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν κετονικά σωματίδια σαν εναλλακτική πηγή ενέργειας όταν δεν υπάρχει γλυκόζη. Τα κετονικά σωματίδια κανονικά κυκλοφορούν στο σώμα εκτός και αν κάποιος έχει να φάει μερικές μέρες ή αν ακολουθεί διατροφή πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες, όπως η δίαιτα Atkins.

Η Dr. Newport εξηγεί, “Στην νόσο Alzheimer, οι νευρώνες σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου δεν μπορούν να προσλάβουν την γλυκόζη λόγω αντίστασης στην ινσουλίνη και αργοσβήνουν… αν αυτά τα κύτταρα είχαν πρόσβαση στα σωματίδια κετόνης, θα μπορούσαν να παραμείνουν ζωντανά και να συνεχίσουν να λειτουργούν”.

Τα αποτελέσματα
Εν συντομία, η Dr. Newport άρχισε να δίνει στον άντρα της καθημερινά μία δόση έλαιου καρύδας. 60 ημέρες μετά, η Dr. Newport αναφέρει ότι ο Steve ήταν χαρούμενος και σε εγρήγορση, μιλούσε, έκανε αστεία και το τρέμουλο που είχε αναπτύξει άρχισε να μειώνεται. Επίσης, μπορούσε να επικεντρωθεί σε μία δουλειά αντί να αποσυντονίζεται συνεχώς.

Ο Steve καταναλώνει 2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας κάθε μέρα, έτσι ώστε να κυκλοφορούν συνεχώς σωματίδια κετόνης στο σώμα του.

Μετά από έναν χρόνο φυσικής θεραπείας, η Dr. Newport λέει ότι ο άντρας της είναι άλλος άνθρωπος. Λέει ότι ακόμα δυσκολεύεται να βρει κάποιες λέξεις, αλλά αναγνώρισε τους συγγενείς του σε ένα ταξίδι, συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις και έκανε έντονες εκφράσεις με το πρόσωπο του.

Προσθέτει. “Προς το παρόν, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το που βρίσκεται και αν το έλαιο καρύδας σταματήσει ή καθυστερήσει την πορεία της ασθένειας του, αξίζει κάθε σταγόνα που καταναλώνει”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *