Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας: Επιστήμονες του Χάρβαρντ «ψεκάζουν» με σωματίδια στον ουρανό για να σκοτεινιάσουν τον Ήλιο – Χρηματοδοτούμενοι από τον Bill Gates

Το Χάρβαρντ έχει δημιουργήσει επιστημονικό συμβούλιο για να προωθήσει σχέδιό ψεκασμού σωματιδίων στη στρατόσφαιρα και να ερευνήσει τη μέθοδο της γεωμηχανικής στη μείωση της θερμοκρασίας και του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Όχι, δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Οι πληροφορίες που πρόκειται να διαβάσετε είναι ακριβείς και 100% πραγματικές. Το αμφισβητούμενο θέμα της γεωμηχανικής ή της αλλαγής του καιρού – το οποίο ήταν δημοφιλές και υπεραπλουστευμένο με τον όρο «chemtrails» – γίνεται ξανά θέμα δημοσίου διαλόγου στα διάφορα websites παγκοσμίως. Και ίσως σύντομα να είναι πραγματικότητα, καθώς οι επιστήμονες του Χάρβαρντ σχεδιάζουν να πειραματιστούν για να ψεκάσουν σωματίδια στον ουρανό για να εξασθενίσουν τον «ήλιο».
Αυτό που ήταν κάποτε μια θεωρία συνωμοσίας είναι τώρα το θέμα της συζήτησης του Κογκρέσου, άλλων μελετών και τώρα ένα πείραμα του Χάρβαρντ. Οι επιστήμονες του Χάρβαρντ θα προσπαθήσουν να αναπαραγάγουν το φαινόμενο ψύξης του κλίματος των ηφαιστειακών εκρήξεων με ένα πρώτο παγκόσμιο πείραμα ηλιακής γεωμηχανικής. Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι έχει δημιουργήσει μια εξωτερική συμβουλευτική ομάδα για να εξετάσει τις πιθανές ηθικές, περιβαλλοντικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις αυτού του προγράμματος γεω-μηχανικής, το οποίο έχει αναπτυχθεί από τους ερευνητές του πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με το περιοδικό Nature, η Louise Bedsworth, εκτελεστική διευθύντρια του Συμβουλίου Στρατηγικής Ανάπτυξης της Καλιφόρνιας-κρατική υπηρεσία που προωθεί την αειφορία και την οικονομική ευημερία- θα ηγηθεί αυτού του συμβουλευτικού πάνελ του Χάρβαρντ. Τα άλλα επτά μέλη είναι ερευνητές της γεωεπιστήμης και ειδικοί σε περιβαλλοντικά και κλιματικά θέματα.
Γνωστό ως το «Πείραμα Διαταραχών Ελεγχόμενης Στρατόσφαιρας (SCoPEx)«, το πείραμα θα ψεκάσει σωματίδια ανθρακικού ασβεστίου υψηλά πάνω από τη γη για να μιμηθούν τα αποτελέσματα της ηφαιστειακής τέφρας που παρεμποδίζει τις ακτίνες του ήλιου, με αποτέλεσμα την ψύξη.

Εδώ βλέπετε στο σύστημα ¨μπαλόνι¨, με το οποίο η ομάδα του Harvard θα αποδεσμεύσει ανθρακικό ασβέστιο στην στρατόσφαιρα
Αν όλα πάνε όπως έχει προγραμματίσει, η ομάδα του Χάρβαρντ θα είναι η πρώτη στον κόσμο που θα μεταφέρει την ηλιακή γεωμηχανική από το εργαστήριο στη στρατόσφαιρα, με το πρόγραμμα Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx). Η πρώτη φάση – μια δοκιμή 3 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που περιλαμβάνει δύο πτήσεις ενός κατευθυνόμενου αεροσκάφους 20 χιλιόμετρα πάνω από τις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες – ίσως έχει ξεκινήσει ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2019. Αφού εγκατασταθεί, το πείραμα θα απελευθερώσει μικρά ρεύματα ανθρακικού ασβεστίου, καθένα από τα περίπου 100 γραμμάρια, περίπου ισοδύναμο με την ποσότητα σε μια μέση φιάλη αντιόξινου. Στη συνέχεια θα υπάρξει παρατήρηση του τρόπου με τον οποίο διασκορπίζονται τα σωματίδια.
Φυσικά, το πείραμα αφορά πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περιβαλλοντικών ομάδων, οι οποίοι, σύμφωνα με τη Φύση, λένε ότι αυτές οι προσπάθειες είναι μια επικίνδυνη απόσπαση από την αντιμετώπιση της μόνιμης λύσης για την αλλαγή του κλίματος: τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Η ιδέα της έγχυσης σωματιδίων στην ατμόσφαιρα για να κρυώσει η γη φαίνεται επίσης τελείως μάταιη, δεδομένου ότι οι επιστήμονες προσπαθούν να μιμούνται ηφαιστειακές εκρήξεις. Αν κοιτάξουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη έκρηξη του 20ου αιώνα, το Pinatubo, το οποίο ξέσπασε στις Φιλιππίνες το 1991, έφερε 20 εκατομμύρια τόνους αερολυμάτων διοξειδίου του θείου στη στρατόσφαιρα. Οι επιστήμονες από την USGS εκτιμούν ότι οι 20 εκατομμύρια τόνοι μείωσαν τη θερμοκρασία του πλανήτη μόνο κατά περίπου 0,5 ° C και αυτό μόνο διάρκεσε ένα χρόνο επειδή τα σωματίδια έπεσαν τελικά στη γη.
Η ομάδα του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τους επιστήμονες Frank Keutsch και David Keith, εργάζεται για το έργο SCoPEx εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά δεν ήταν πάντα σε πλήρη συμφωνία. Στην πραγματικότητα, ο Keutsch – ο οποίος δεν είναι επιστήμονας του κλίματος – είχε σκεφτεί προηγουμένως ότι η ιδέα ήταν «εντελώς παρανοϊκή». Αλλά από τότε άλλαξε γνώμη.
Όταν είδε τον Keith να μιλάει για την ιδέα του SCoPEx σε μια διάσκεψη στο Χάρβαρντ το 2015, αποφάσισε ότι ήταν καιρός να ασχοληθεί. «Εγώ ο ίδιος, ένας ατμοσφαιρικός χημικός, τι μπορώ να κάνω;» Ένωσε τις δυνάμεις του με τους Keith και Anderson και από τότε πήρε το προβάδισμα στο πειραματικό έργο.
Ενώ το πείραμα της ομάδας του Χάρβαρντ μπορεί να ακούγεται σαν κάτι από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και καιρό βρίσκεται στο τραπέζι κυβερνήσεων και think tank από όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Environmental Research Letters, μίλησε για να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα-geoengineering με αεροπλάνα ψεκασμού σωματιδίων στην ατμόσφαιρα για να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Επιπλέον, η μελέτη αυτή αντανακλούσε τα συναισθήματα του τότε διευθυντή της CIA, John Brennan, όταν απευθύνθηκε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων το 2016, περιγράφοντας μια παρόμοια διαδικασία ψεκασμού χημικών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα για να κρυώσει ο πλανήτης.
Κατά τη συνάντηση, ο Brennan αναφερόμενος στις απειλές κατά των αμερικανικών συμφερόντων και τον τρόπο με τον οποίο η απειλή ISIL έχει αντίκτυπο στον κόσμο, ο Brennan ανέπτυξε το θέμα της γεωμηχανικής.
Μια ακόμη προσθήκη στον αμφισβητήσιμο χαρακτήρα αυτού του πειράματος είναι το γεγονός ότι χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τον συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates. Ο Gates δεν είναι ξένος στη χρηματοδότηση αμφιλεγόμενων πειραμάτων, καθώς χρηματοδοτεί πολλά από αυτά, συμπεριλαμβανομένου ενός που θα εμφυτεύσει συσκευές σε μωρά για να τους χορηγεί αυτομάτως εμβόλια. Labels Αποκαλύψεις, Άρθρα, Διεθνή, Περίεργα – Απίστευτα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *