Δεν θα πιστέψεις ποια χρώματα δεν πρέπει να φοράς ποτέ όταν βγάζεις φωτογραφίες

To να βγαίνεις ωραία στις φωτογραφίες είναι ένα ταλέντο που δεν χρειάζεται να έχεις έμφυτο, αλλά είναι μία ικανότητα που μπορεί να…
εξελιχθεί και να διδαχθεί διαβάζοντας τα σωστά tips για πόζες, στάση σώματος και το κατάλληλο φως. Ένας όμως από τους βασικότερους παράγοντες και τους ευκολότερους τρόπους για να σιγουρέψεις ότι θα βγεις καλά σε μία φωτογραφία, είναι το να φοράς το σωστό χρώμα στα ρούχα σου. Όπως ίσως έχεις υποψιαστεί, μερικές αποχρώσεις «γράφουν» καλύτερα από κάποιες άλλες στον φακό και φαίνονται πολύ καλύτερα από ό, τι άλλες στις φωτογραφίες. Και η Lee Eiseman, η διευθύντρια του Pantone Color Institute και συγγραφέας του νέου βιβλίου «The Complete Color Harmony Pantone Edition», εξήγησε το γιατί αλλά και το ποιες είναι αυτές oι αποχρώσεις που πρέπει να αποφεύγουμε όταν φωτογραφιζόμαστε, μιλώντας στο βρετανικό site WhoWhatWear.

Ποιο είναι το χειρότερο χρώμα που μπορεί να βάλει κάποιος στις φωτογραφίες; Η Eiseman έχει την απάντηση: «Οι μονοχρωμίες είναι πάντα καλύτερες, σε σχέση με τα prints. Επίσης τα πολύ απαλά παστέλ και τα λευκά μπορεί να σε κάνουν να δείχνεις χλωμή και άχρωμη, σαν να ξεθωριάζεις σιγά σιγά… Ακόμα η αντίθεση άσπρου-μαύρου πολλές φόρες είναι αρκετά ‘σκληρή’ για τα χαρακτηριστικά του προσώπου και ειδικά αν είσαι βαμμένη δείχνει το πρόσωπο πιο άγριο».

Εντάξει λοιπόν, δεν θα φοράμε λευκά και παστέλ και θα αποφεύγουμε τα ασπρόμαυρα, αλλά τι μπορούμε να βάλουμε για να δείχνουμε πραγματικά ωραίες; Η Eiseman έχει την απάντηση και σε αυτό, «τα καλύτερα χρώματα είναι το βαθύ κόκκινο, όλες οι σκούρες αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου αλλά και το μοβ. Αν προτιμάς να βάλεις ένα πιο ουδέτερο χρώμα, το γκρι είναι το καλύτερο, ακόμα και από το μαύρο. Τα γήινα και ζεστά καφέ χρώματα είναι επίσης αρκετά κολακευτικά.» Η ειδική μίλησε, και εμείς δεν έχουμε παρά να την ακούσουμε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *