Δημ. Κουτσούμπας: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την κλιμάκωση της επίθεση κατά του λαού

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Οι νέες εξαγγελίες σας επιβεβαιώνουν ότι θα κλιμακωθεί η επίθεση σε βάρος του λαού μας», επεσήμανε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ασκώντας κριτική στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε ότι ετοιμάζεται πογκρόμ πλειστηριασμών κατοικιών και πως τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν τα χρέη των τραπεζών την ώρα που οι «μεγαλοβιομήχανοι και το κεφάλαιο» ευνοούνται από φοροελαφρύνσεις, κάνοντας λόγο για εκτίναξη των βαρών που καλούνται να σηκώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

«Οι αγορές επιβεβαιώνουν πως είστε αρκετά ικανοί, τόσο εσείς όσο και οι προηγούμενοι από εσάς, στο να τσακίζετε λαϊκά δικαιώματα», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η μοναδική λύση που αντιμετωπίζει το πρόβλημα βρίσκεται στις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ και προβλέπει ριζική περικοπή των χρεών λαϊκών νοικοκυριών και φορτώνει τα βάρη μόνο στο κεφάλαιο».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε επίσης ότι η έκδοση ομολόγου «πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης των αγορών ότι θα πετυχαίνετε ματωμένα πλεονάσματα και πως θα κάνετε ότι σας λένε οι δανειστές. Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο σε εσάς αλλά και στον προκάτοχό σας κ. Τσίπρα. Είστε και οι δύο ικανοί να τσακίζετε λαϊκά δικαιώματα».

«Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Θα ήθελα να πω στον κ. πρωθυπουργό ότι ίσως προεκλογικά να μην μας γνώριζε. Είμαστε αυτοί που θα του κάνουμε εποικοδομητική κριτική», κατέληψε ο κ. Κουτσούμπας.

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *