Διάφορες τροφές που δεν πρέπει ποτέ να συνδιάζετε

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί δεν αδυνατίζουμε. Η απάντηση είναι απλή. Συνδιάζουμε φαγητά που δεν πρέπει! Για παράδειγμα, η πρωτεΐνες δεν πρέπει να συνδυάζονται με άμυλο βάσει του επιχειρήματος ότι οι πρωτεΐνες χρειάζονται ένα όξινο περιβάλλον για να χωνευτούν ενώ το άμυλο ένα αλκαλικό. Εμείς παρακάτω σας έχουμε αρκετά παραδείγματα για να καταλάβετε τι πρέπει να τρώμε και με ποιόν τρόπο.

Οι λάθος συνδυασμοί που μας εμποδιζουν από το αδυνατίσουμε είναι οι εξής:

1. Πρωτεΐνες με άμυλο: ποτέ μαζί

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνδυάζετε ψωμί, ρύζι, μακαρόνια ή πατάτες με κρέας, ψάρι και αυγά. Συνοδεύστε τα απλά με πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, σπανάκι) και μη αμυλούχα λαχανικά (σπαράγγια, μπρόκολο).

2. Μην ανακατεύετε τις πρωτεΐνες

Κάθε πρωτεΐνη έχει διαφορετική πεπτική διαδικασία. Μόνο το γάλα και τα αυγά έχουν την ίδια, οπότε μπορείτε να συνδυάσετε το τυρί με αυγά αλλά ποτέ με κρέας ή ψάρι. Τα διαφορετικά κρεατικά μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους.

3. Τα φρούτα πρέπει να τρώγονται πάντα μόνα τους

Αν θέλετε να τα συνδυάσετε με πρωτεΐνη, συνοδεύστε τα με ξηρούς καρπούς (σε μικρή αναλογία ). Μην αναμειγνύετε τα αμυλώδη φρούτα (μπανάνες) με τα όξινα (πορτοκάλια, φράουλες).

4. Άμυλο με όξινες τροφές: ποτέ μαζί

Δηλαδή ξεχάστε τα πρωινά με ένα μπολ δημητριακών (άμυλο) και πορτοκαλάδα (όξινο).

5. Δύο με τρείς ώρες αν γεύμα

Αν θέλετε να φάτε μια τροφή που δεν συνδυάζεται πρέπει να περιμένετε δύο ώρες έπειτα από φρούτο, τρεις έπειτα από άμυλο και τέσσερις έπειτα από πρωτεΐνες.

6. Το Επιδόρπιο τρεις ώρες μετά το φαγητό

Επειδή σε κάθε γλυκό συνδυάζονται διάφορες αταίριαστες ομάδες τροφών (π.χ. γάλα με αλεύρι), το επιδόρπιο σταματάει τη διαδικασία της πέψης. Αν πρέπει οπωσδήποτε να ενδώσετε, τουλάχιστον φάτε το μόνο του (ώστε να μην μπλοκάρει και την πέψη των υπόλοιπων τροφών).

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *