Διαφορά ηλικίας: Σε ποιες γυναίκες αρέσουν οι μικροί και σε ποιες οι μεγάλοι άντρες;

Ποιες γυναίκες προτιμούν τους μεγάλους άνδρες; Σύμφωνα με μελέτη του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου η έλξη και η…
προτίμηση σε μεγάλους άνδρες μπορεί να κρύβει ζητήματα που αφορούν στη σχέση με τον πατέρα. Η εξιδανίκευση της πατρικής φιγούρας ή ακόμα και η ουσιαστική ή συναισθηματική απουσία του πατέρα ή η προβληματική σχέση μαζί του μπορεί να είναι ο λόγος που ωθεί κάποιες γυναίκες να προτιμούν να συνάπτουν σχέσεις με μεγαλύτερες άνδρες. Υπάρχουν όμως και γυναίκες που προτιμούν μεγαλύτερους άνδρες επειδή τους θεωρούν πιο ώριμους – δεδομένου ότι η ωριμότητα και η σοβαρότητα είναι ένα από τα στοιχεία που εκτιμά το 30% των γυναικών γυναίκες στους άνδρες.

Όπως τονίζουν και πολλές άλλες ψυχολογικές μελέτες συχνά η γυναίκα επιθυμεί τη συναισθηματική σιγουριά και ασφάλεια που ένας νεότερος άνδρας δεν μπορεί να δώσει, είτε λόγω υποχρεώσεων, είτε λόγω άλλων αναζητήσεων, είτε επειδή είναι σε φάση της ζωής του που δε θέλει να δεσμευτεί. Έτσι, όταν μια γυναίκα επιθυμεί ένα σίγουρο λιμάνι, σε πολλές περιπτώσεις, αναζητώντας και την οικονομική σιγουριά, καταφεύγει στην αγκαλιά ενός μεγαλύτερου άνδρα.

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης μιας γυναίκας αλλά και προηγούμενες αρνητικές εμπειρίες με νεότερους άνδρες μπορεί να την οδηγήσουν στην αγκαλιά ενός πολύ μεγαλύτερου συντρόφου. Όμως, τις περισσότερες φορές οι νέες γυναίκες δηλώνουν γοητευμένες από την προσωπικότητα, τα επιτεύγματα και το στυλ του μεγαλύτερου άνδρα. Καθώς λοιπόν αυτός κολακεύει τον εγωισμό της γυναίκας, αυτή αισθάνεται την ανάγκη να μείνει δίπλα στον άνθρωπο που της παρέχει ζωτική ψυχολογική τόνωση.

Ποιες γυναίκες προτιμούν τους μικρούς άνδρες;

Συνήθως η επιλογή κατά πολλά έτη μικρότερων συντρόφων έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση της γυναίκας. Πολλές γυναίκες επιλέγουν νεότερους συντρόφους γιατί έτσι νιώθουν κι εκείνες πιο νέες σημειώνοντας μια νίκη ενάντια στο χρόνο και στο γήρας. Νιώθουν μάλιστα ιδιαίτερα κολακευτικά όταν ένας νέος άνδρας τις φλερτάρει καθώς αισθάνονται ότι η εμφάνισή τους μετράει.

Aλλες φορές, όμως, ο λόγος είναι ότι μέσα της η μεγαλύτερη γυναίκα δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν θέλει πράγματι να δεσμευτεί ή αν υποκύπτει σε κάποια οικογενειακή ή κοινωνική πίεση. Έτσι, ασυνείδητα κάνει μια «κακή» επιλογή, με την έννοια ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολα κοινωνικά αποδεκτό με αποτέλεσμα να «γλιτώσει» αυτό που φοβάται, δηλαδή τη δέσμευση.

Υπάρχει επίσης μια μερίδα γυναικών που έχουν ταλαιπωρηθεί συναισθηματικά και ψάχνουν ένα «παιχνίδι» ή κάτι πιο ανάλαφρο, το οποίο βρίσκουν σε μια σχέση ευχαρίστησης με έναν νεότερό τους άνδρα. Και δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και τη μερίδα γυναικών που, για λόγους χαμηλής αυτοεκτίμησης και επιβεβαίωσης, ψάχνουν να βρουν έναν άντρα νεότερό τους, για να αισθανθούν θελκτικές και ελκυστικές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *