Διπλός καθαρισμός προσώπου: Τελικά, κάνει καλό στην επιδερμίδα σου ή όχι;

Μπορεί ο διπλός καθαρισμός προσώπου να είναι μια τάση που ακούγεται έντονα – σκέψου πως οι Κορεάτισσες (εκεί βρίσκεται το μέλλον της…
ομορφιάς) κάνουν τριπλό καθαρισμό προσώπου, φαίνεται, όμως, πως δεν έχουν πειστεί όλοι οι ειδικοί για την αποτελεσματικότητά του. «Δεν είμαι οπαδός της τάσης του διπλού καθαρισμού» σχολιάζει ο δερματολόγος Sam Bunting, MD.

«Πιστεύω πως ένας καθαρισμός, όταν γίνεται σωστά, είναι αποτελεσματικός. Το θέμα είναι να διορθώνεις τυχόν προβλήματα και να καταφέρνεις να φτάσεις το δέρμα σου σε μια εξαιρετική κατάσταση. Στη συνέχεια, το μακιγιάζ είναι ένα εργαλείο βελτίωσης, αντί ένα σεντόνι που θα κρυφτείς από πίσω του. Και ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιείς λιγότερο προϊόν και καθαρίζεται πιο αποτελεσματικά το δέρμα σου.

«Το πρόβλημα με τα πολλαπλά βήματα καθαρισμού είναι πως διαταράσσει τη λειτουργία του φυσικού φράγματος της επιδερμίδας – και αυτό δεν είναι καλό. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις πως το «τριζάτο» δέρμα σημαίνει ότι το έχεις παρακάνει.
Το δέρμα σου δεν θα πρέπει να σε τραβάει μετά τον καθαρισμό, εφόσον τον κάνεις σωστά.

Η συμβουλή του Bunting -ειδικά στις ασθενείς μου που υποφέρουν από ακμή και ροδόχρου ακμή, οπότε είναι πολύ εξαρτημένες από τα καλλυντικά- είναι πως αν χρειάζεται να εφαρμόσεις διπλό καθαρισμό, θα πρέπει να επανεξετάσεις τον τρόπο και τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς κάθε μέρα». Εννοείται πως σε μια ξεχωριστή περίσταση μπορεί να βαφτείς περισσότερο, οπότε ο διπλός καθαρισμός είναι απαραίτητος. Έχε, επίσης, υπόψη σου πως το ντεμακιγιάζ των ματιών με το ειδικό προϊόν όπου μετά ακολουθεί το πλύσιμο του προσώπου, δεν μετράει ως διπλός καθαρισμός.

Μία ακόμη εξαίρεση του κανόνα;

«Μετά από έντονη άσκηση ή αν έχεις ιδρώσει πολύ, ένας επιπλέον καθαρισμός με νερό ή με μαντιλάκια μπορεί να είναι ωφέλιμα για το δέρμα» συμπληρώνει η σύμβουλος δερματολόγος Alexis Granite . «Θα πρότεινα όμως να βάλεις αμέσως μετά ενυδατική κρέμα για να μη στεγνώσει το δέρμα σου».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *