Δοκιμάστε αυτή την Θαυματουργή Σπιτική Συνταγή για την Αντιμετώπιση της Βρογχίτιδας και Πείτε Αντίο στον Επώδυνο Βήχα

1Ο χειμώνας πλησιάζει γρήγορα και αυτή την εποχή οι περισσότεροι είναι επιρρεπείς σε αναπνευστικές παθήσεις, όπως η βρογχίτιδα, που προκαλείται φλεγμονή και οίδημα των βλεννογόνων αδένων στην βρογχική δίοδο των πνευμόνων. Η οξεία βρογχίτιδα συνήθως είναι αποτέλεσμα κρυολογήματος ή άλλης φλεγμονής του αναπνευστικού. Η οξεία βρογχίτιδα μπορεί να είναι ήσσονος σημασίας, αλλά μπορεί να γίνει σοβαρή και ακόμη και απειλητική για τη ζωή. Σας προτείνουμε μερικές θεραπείες για την αντιμετώπισή της στο σπίτι.

1. Νερό. Ακούγεται απλό, αλλά πίνοντας ένα ποτήρι νερό κάθε 2 ώρες μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή της βλέννας και να ανοίξει τα βρόγχους.

2. Σπιτικό vapor rub. Το δροσερό αποτέλεσμα του vapor rub μπορεί να κάνει θαύματα στην περίπτωση βρογχίτιδας. Μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι το δικό σας vapor rub, με 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας, 1/4 φλιτζάνι τριμμένο κερί μέλισσας, 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Ρίξτε το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, και το κερί μέλισσας σε ένα βάζο. Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι νερό σε 3 εκατοστά νερό. Τοποθετήστε το βάζο στο κατσαρολάκι. Όταν λιώσουν τα έλαια, ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε τα αιθέρια έλαια. Μοιράστε το σε δοχεία αποθήκευσης και εφαρμόστε.

3. Ατμός. Το περιοδικό Best Health Magazine συστήνει να σκύψετε πάνω από ένα μπολ με ατμό, όπου θα έχετε προσθέσει μερικές σταγόνες αιθέριου έλαιου ευκαλύπτου ή πεύκου. Ο ευκάλυπτος είναι αντιμικροβιακό που μαλακώνει τη βλέννα στους αεραγωγούς, ενώ το αιθέριο έλαιο πεύκου είναι αποχρεμπτικό που θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από το φλέγμα.

4. Πιπέρι καγιέν. To πιπέρι καγιέν και άλλα καυτερά φαγητά λεπταίνουν τη βλέννα στους πνεύμονες και βοηθούν να απαλλαγείτε από το φλέγμα που έχει συσσωρευτεί στους βρόγχους.

5. Λάδι ρίγανης. Είναι αντιμικροβιακό και βοηθάει στην υγεία των βρόγχων.

6. Τζίντζερ, κανέλα, και γαρίφαλο. Το τζίντζερ είναι γνωστό ότι καταπολεμά το κοινό κρυολόγημα. Ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, επίσης βοηθάει και στην καταπολέμηση της βρογχίτιδας. Πιείτε τσάι με μισό κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ, κανέλα και γαρίφαλο.

7. Σκόρδο. Βράστε 3 σκελίδες σκόρδου σε ένα ποτήρι γάλα ή νερό και πιείτε πριν τον ύπνο. Το σκόρδο είναι αντιικό και φυσικό αντιβιωτικό.

8. Μέλι. Το μέλι βοηθάει στον ερεθισμένο λαιμό. Προσθέστε 1 κουταλάκι μέλι σε ζεστό τσάι ή ζεστό νερό με λεμόνι για να καταπολεμήσετε τη συμφόρηση και τη φλεγμονή.

Credit: Remedydaily

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *