Δώνης: “Είπα στον Μολό να το εκτελέσει λόγω τρέλας”

Δώνης: "Είπα στον Μολό να το εκτελέσει λόγω τρέλας"

Ο Γιώργος Δώνης στάθηκε στη μαχητικότητα που έδειξαν οι παίκτες του και αποκάλυψε γιατί έδωσε εντολή στον Μολό να εκτελέσει το δεύτερο πέναλτι.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 στο ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής της Super League 1. Ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι έμεινε ικανοποιημένος από τη μαχητικότητα των παικτών του, ενώ άφησε αιχμές και για το γεγονός ότι κάποιοι εξ αυτών μάλλον έχουν το μυαλό τους αλλού.

Αρχικά ο κόουτς των πρασίνων τόνισε: "Κάναμε μια καλή προσπάθεια, είχαμε συγκέντρωση και συνοχή και δείξαμε μαχητικότητα για κάθε μπάλα και τα πήγαμε αρκετά καλά. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο γιατί παρότι έχουν συμβεί άσχημα αποτελέσματα και υπάρχουν αντιδράσεις ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο μας στήριξε και είναι σημαντικό για μένα πως όταν το ματς πηγαίνει άσχημα ο κόσμος να στηρίξει και στο τέλος να εκφράσει τα συναισθήματα του, είτε αποδοκιμασίες, είτε χειροκροτήματα”.

Ήταν το πρώτο ματς που έπαιξαν έξι από τους οκτώ νέους παίκτες, έπαιξε και αυτό το ρόλο του;

“Νομίζω είπα και την Παρασκευή στη συνέντευξη πριν το ματς ότι επειδή ήμαστε σε αγωνιστική κρίση και αυτός που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο προπονητής. Ήμασταν κακοί και με τη μπάλα στα πόδια και γενικότερα. Θα έπρεπε να σκεφτώ κάποιες αλλαγές γενικότερα στον τρόπο παιχνιδιού μας. Εγώ έχω μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, μου αρέσει η κατοχή μπάλας, να χτίσουμε επιθέσεις από πίσω αυτό ήταν ένα κομμάτι που το δουλέψαμε δυο μήνες. Δυστυχώς η ομάδα μου δεν έδειχνε κάτι αρνητικό αλλά κάθε μέρα ήταν καλύτεροι. Όταν είδα τις τρεις πρώτες αγωνιστικές πήρα αποφάσεις και είπα θα πρέπει να αποφύγουμε πράγματα ανεξαρτήτως αν θα παίζαμε με τον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν το ένα κομμάτι και το άλλο είναι πως αυτή η ομάδα έχει να περιμένει πράγματα από νέους ποδοσφαιριστές, να έρθουν σε καλή φυσική κατάσταση, να γίνουν μέλη της ομάδας και όταν όλοι θα γίνουν καλά η ομάδα θα βελτιωθεί και θα έχει περισσότερες λύσεις”.

Ποιο ήταν το πλάνο σας για να εξουδετερώσετε τον Ολυμπιακό;

"Είναι ένα πλάνο το οποίο το έχω χρησιμοποιήσει στο Champions League με 4-4-2 κλείνουμε τις κάθετες πάσες, αφήνουμε τα άκρα και όταν έχουν δουλέψει και στήσουμε παγίδες εκεί που πρέπει δεν είναι δύσκολο να το κάνεις. Το εύκολο πράγμα είναι να καταστρέψεις στο ποδόσφαιρο. Αν δεν είχαμε το τακτικό λάθος που είχαμε στο πρώτο γκολ δεν θα είχαμε δεχτεί κάποιο τέρμα. Από εκεί και πέρα κοιτάξαμε να αποφύγουμε την πίεση του Ολυμπιακού, να τρέξουμε για τις δεύτερες μπάλες. Ο βαθμός αυτοπεποίθησης με τη μπάλα δεν ήταν ο καλύτερος. Αυτό φάνηκε και στο πρώτο μισάωρο που αν και είχαμε κάποιες καλές προϋποθέσεις δεν τις αξιοποιήσαμε".

Από μια δική σας αντίδραση μετά το τέλος καταλάβαμε πως ο Παναθηναϊκός παρά την κατάσταση που είναι δεν πανηγυρίζει μια ισοπαλία;

“Σωστά το καταλάβατε. Εγώ είπα στα παιδιά μετά την ανάλυση της τακτικής πριν ξεκινήσει το ματς πως αυτά τα παιχνίδια δεν τα κερδίζει η ομάδα που ήταν σε καλύτερη κατάσταση ούτε αυτός που είναι ψηλά στο παιχνίδι αλλά αυτός που τα θέλει. Και αυτός που τα θέλει πρέπει να δώσει την ψυχή του να παίξει με αυτοπεποίθηση. Νομίζω ότι σε ό,τι αφορά ότι δεν μπορείς να πανηγυρίζεις στον Παναθηναϊκό μια ισοπαλία στην έδρα σου, ξέρουμε το DNA της ομάδας και αυτή η ισοπαλία είναι μια αρχή για μια εικόνα μαχητικότητας".

Γιατί μπήκε τόσο νωρίς σε αγωνιστική κρίση;

“Να σας πω την αλήθεια. Έχουμε κάνει πολλές αναλύσεις, έχουν περάσει πολλές σκέψεις. Μπορεί η δική μου υπερβολική αυτοπεποίθηση στο στυλ της ομάδας να έκανε λάθος. Είπα ότι έχουμε καλές προσωπικότητες να κάτσουμε να συζητήσουμε αλλά όχι αρχηγούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και σκεφτείτε πως κάναμε λάθη. Σήμερα υπήρχε μια μεγάλη διαφορά άσχετα αν είναι καλοί ή κακοί πρέπει να είναι αρχηγοί στο γήπεδο και φάνηκε από το πρώτο ματς τι είναι ο Σένκεγλεντ θεωρώ και το λεώ ανοιχτά πως ίσως πολλοί ποδοσφαιριστές μας στη διάρκεια της προετοιμασίας να είχαν αλλού το μυαλό τους κι όχι μόνο στην ομάδα. Τα φιλικά ήταν γεμάτα σκάουτερ και ο καθένας μπορεί να ήθελε να πάρει μεταγραφή κι όταν παίζαμε με τη Λαμία και τον ΟΦΗ είχαμε σηκώσει τη μύτη ψηλά”.

Στο δεύτερο πέναλτι είδαμε μια μικρή σύσκεψη, θέλετε να μας πείτε τι έγινε;

“Εγώ είπα από την αρχή ότι δεν θα το εκτελέσει ο Μακέντα. Ήθελε να το χτυπήσει ο Μπεκ και το ζήταγε και ο Περέα αλλα εγώ είπα να το εκτελέσει ο Μολό λόγω τρέλας”,

Πιστεύετε πως ο Περέα με τις εμφανίσεις του διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα;

"Ναι φυσικά στο κομμάτι αυτό. Απλώς ένα παιδί με αυθορμητισμό, που διψάει, έχει όρεξη είναι πίσω στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης δεν έχει κάνει προετοιμασία. Ένα κομμάτι που είναι θετικό είναι πως σε ένα 4-4-2 μπορεί να βοηθήσει έναν επιθετικό με μεγαλύτερη ποιότητα όπως ο Μακέντα αλλά θέλει βελτίωση σε συγκεκριμένα πράγματα".

Μείνατε ικανοποιημένος από την απόδοση του Ζαχίντ ως δεξί χαφ;

"Όταν αναλύουμε μια τακτική μπορούμε να γεμίσουμε όλο τον πλανήτη με δεκάρια. Ο Ζαχίντ έχει παίξει ως δεξί χαφ κόντρα στην Τότεναμ, στην Ντόρτμουντ με σκοπό να συγκλίνει προς τα μέσα και το αντίστοιχο με τον Μπουζούκη από την άλλη πλευρά. Έχετε δει πως ο Έρικσεν που είναι δεκάρι μπορεί να παίξει ως δεξί χαφ. Πρέπει να έχεις μια ισορροπία στο τακτικό κομμάτι, όταν αποφασίζεις να βάζεις δυο στράικερ και δυο εξτρέμ είσαι αδύναμος είτε στην κυκλοφορία της μπάλας, είτε στην αμυντική προσύλωση. Ο Ζαχίντ είναι ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα, έχει τις δυνατότητες να βελτιωθεί και κάθε νέος θα έχει το χρόνο του".

Το ίδιο ισχύει και για τον Κολοβό;

"Ο Κολοβός είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει καλύτερα εσωτερικά παρά στα άκρα, έχω κάνει και κουβέντες μαζί του. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν πίσω από το σέντερ φορ όπως ο Ζαχίντ, ο Μπουζούκης, Ο Κολοβός μπορεί να παίξει στο 4-2-3-1 αλλά περισσότερο από τα αριστερά και όχι δεξιά".

Για ένα ματς ακόμα ο Παναθηναϊκός δεν σκοράρει με καθαρή φάση αλλά με πέναλτι;

"Νομίζω ότι είναι και αυτό το κομμάτι που είπα πριν στη δημιουργία πως δεν είμαστε απειλητικοί αλλά είναι ένα κομμάτι που πρέπει να βρούμε και εκεί λύση, να ανεβάσουμε την ποιότητα μας και να γίνουμε απειλητικοί".

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *