Εγχείρηση εγκεφάλου εξ αποστάσεως μέσω 5G στην Κίνα

Εγχείρηση εγκεφάλου εξ αποστάσεως μέσω 5G στην Κίνα

SHUTTERSTOCK

Σε εγχείρηση εγκεφάλου εξ αποστάσεως μέσω δικτύου 5G υπεβλήθη στην Κίνα ασθενής με Πάρκινσον, ο οποίος έλαβε εμφύτευμα διέγερσης εγκεφάλου (DBS), σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.

Την εγχείρηση πραγματοποίησε το Σάββατο το Γενικό Νοσοκομείο του Κινεζικού Στρατού (PLAGH) με τη βοήθεια της China Mobile και τεχνολογίας 5G της Huawei, αναφέρει το CGTN.

Επικεφαλής ήταν ο Λινγκ Ζιπέι, διευθυντής του Πρώτου Ιατρικού Κέντρου του PLAGH (εδρεύει στο Πεκίνο) και του Τμήματος Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου της Χαϊνάν του PLAGH. Η διάρκεια της επέμβασης ήταν περίπου τρεις ώρες. Ο Λινγκ την άρχισε στις 9 πμ, χειριζόμενος τα χειρουργικά όργανα από απόσταση 3.000 χλμ, ενώ ο ασθενής ήταν στο Πεκίνο, με ακρίβεια micron, μέσω υπολογιστή και δικτύου 5G, εμφυτεύοντας το DBS στο βέλτιστο δυνατό σημείο.

«Εργάζομαι εναλλάξ στο Πεκίνο και στη Χαϊνάν, και η εγχείρηση έλαβε χώρα ενώ ήμουν στη Χαϊνάν. Ένας ασθενής με Πάρκινσον στο Πεκίνο χρειαζόταν επέμβαση και δεν μπορούσα να πετάξω στη Χαϊνάν» είπε ο Λινγκ, προσθέτοντας πως το δίκτυο 5G έλυσε προβλήματα όπως το video lag και η καθυστέρηση στον τηλεχειρισμό που παρουσιάζονταν σε δίκτυο 4G, με αποτέλεσμα μια εγχείρηση σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. «Και σχεδόν δεν καταλάβαινες πως ο ασθενής ήταν 3.000 χλμ μακριά» σημείωσε.

Σύμφωνα με το CGTN, την προηγούμενη Τρίτη διεξήχθη και επέμβαση στο Σεντζέν υπό τις οδηγίες σε πραγματικό χρόνο ενός ειδικού στο Πεκίνο, χάρη σε εικόνες υψηλής ανάλυσης που μεταδίδονταν μέσω live streaming, μέσω δικτύου 5G.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *