Εθνική U20: Κόντρα στην Γερμανία με φόντο θέση στην 8αδα του Eurobasket U20

Εθνική U20: Κόντρα στην Γερμανία με φόντο θέση στην 8αδα του Eurobasket U20

Η Εθνική Νέων Ανδρών αντιμετωπίζει την Γερμανία (13:45) στην φάση των νοκ-άουτ του Eurobasket U20, θέλοντας τη νίκη που θα την στείλει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Εθνική Νέων Ανδρών. Η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη αντιμετωπίζει την Γερμανία (13:45) στην φάση των νοκ-άουτ (ή αλλιώς, φάση των 16) του Eurobasket U20, ψάχνοντας τη νίκη που θα της δώσει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα κατέκτησε την 2η θέση στον Όμιλό της με ρεκόρ 2-1, εξαιτίας της ήττας της με 86-88 από την Λιθουανία την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, για αυτό και αντιμετωπίζει την Γερμανία, που κατέκτησε την 3η θέση στον δικό της όμιλο. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Σερβία – Μεγάλη Βρετανία.

Το έργο της Εθνικής Νέων Ανδρών πάντως μόνο εύκολο δεν θα είναι, αφού η Γερμανία είναι μία υπολογίσιμη δύναμη σε αυτές τις ηλικίες, παρά την απουσία του παίκτη των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς, Άιζακ Μπόνγκα (2.03 μέτρα, γκαρντ/φόργουορντ).

Μεγάλο αστέρι των Γερμανών είναι ο Φίλιπ Χερκένοφ (2.08 μέτρα, φόργουορντ/σέντερ) της Ράστα Βεχτα, ενώ εξαιρετικά επικίνδυνοι θεωρούνται οι Γιόνας Μάτισεκ (1.95 μέτρα, γκαρντ/φόργουορντ) της Άλμπα Βερολίνου, Τζόσου Ομπιέσιε (1.98 μέτρα, πόιντ γκαρντ) της Βούρτζμπουργκ και Μπρούντο Βρσιτς (1.98 μέτρα, γκαρντ/φόργουορντ) της Μπάγερν. Μεγαλύτερος σκόπελος ενδεχομένως ωστόσο να είναι το μέγεθος των Γερμανών, οι οποίοι έχουν 4 παίκτες με ύψος τουλάχιστον 2.06 μέτρα και έναν ακόμα με ύψος 2.04 μέτρα, την ίδια στιγμή που οι ψηλότεροι παίκτες της Ελληνικής ομάδας είναι ο Νίκος Χουγκάζ (2.07 μέτρα) και ο Κώστας Καμπουρίδης (2.04 μέτρα).

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *