Εθνική U20: Κόντρα στην Σερβία με φόντο την 9η θέση

Εθνική U20: Κόντρα στην Σερβία με φόντο την 9η θέση

Η Εθνική Νέων Ανδρών αντιμετωπίζει την Σερβία (16:00) για τους αγώνες κατάταξης 9-16 στο Eurobasket U20 του Ισραήλ, ψάχνοντας τη νίκη που θα την βοηθήσει να αποφύγει τις περιπέτειες.

Η ήττα από την Γερμανία και ο αποκλεισμός από την 8αδα του Eurobasket U20 υποχρεώνει την Εθνική Νέων Ανδρών να παλέψει πλέον για τις θέσεις 9-16 και – κυρίως – να προσπαθήσει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Για κακή της τύχη, η ήττα-έκπληξη της Σερβίας από τη Μεγάλη Βρετανία φέρνει την Ελλάδα απέναντι στους ισχυρούς Σέρβους.

Η Ελλάδα θα παλέψει για τη νίκη προκειμένου να μη μπει σε περιπέτειες. Ο λόγος είναι ότι βάσει των κανονισμών της FIBA, οι ομάδες που θα τερματίσουν τις τρεις τελευταίες θέσεις (δηλαδή 14-16) θα υποβιβαστούν στην Β' Κατηγορία.

Κοινώς, αν η Ελλάδα ηττηθεί, θα πρέπει στην συνέχεια να κάνει δύο νίκες στους αγώνες κατάταξης 13-16 προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Το έργο της ομάδας του Γιώργου Λιμνιάτη θα είναι πάντως εξαιρετικά δύσκολο, αφού η Σερβία θεωρείτο από τα φαβορί για τον τίτλο και παραμένει ισχυρή παρά το σοκ από την Σερβία. Μεγάλο αστέρι τους είναι ο Μάρκο Πετσάρσκι (2.08 μέτρα, φόργουορντ/σέντερ), ενώ πολύτιμοι είναι οι Νίκολα Μίσκοβιτς (2.07 μέτρα, φόργουορντ), Αλεξα Ουσκόκοβιτς (1.93 μέτρα, γκαρντ), Στέφαν Μόριμοβ (1.96 μέτρα, γκαρντ) και Ράνκο Σίμοβιτς (2.02 μέτρα, φόργουορντ).

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *