Εικόνες που σοκάρουν: Πρόσωπα πριν και πρόσωπα μετά τη χρήση ναρκωτικών

Όποιος πιστεύει ότι είναι πιο δυνατός, πλανάται πλάνην οικτρά. Το παιχνίδι είναι στημένο και χαμένο από τη… σέντρα
«Είμαι δυνατός. Θα δοκιμάσω και δεν θα πάθω τίποτα…». «Φέρε και σε μένα για πλάκα…». «Θα τιμωρήσω τους γονείς μου». «Δεν είμαι ξενέρωτος». «Θα το κάνω γιατί το κάνει η παρέα». Οι παραπάνω φράσεις ειπώθηκαν από άτομα που σήμερα δεν βρίσκονται στη ζωή, ή που ζητιανεύουν για λίγα χρήματα και τη δόση τους. Από άτομα που είχαν όλο το μέλλον μπροστά τους, με τις όποιες αντιξοότητες αντιμετωπίζει ο καθένας στην πορεία του, αλλά με τις επιλογές τους έφτασαν στο απόλυτο αδιέξοδο. Στα ναρκωτικά.

Δεν σας έπεισαν «τα λόγια», διότι εσείς θεωρείτε τον εαυτό σας πιο… μάγκα από τα εκατομμύρια των παιδιών που την έχουν πατήσει; Αν είστε ο τύπος που δεν «μασάει» από αυτά, τότε θα πρέπει να ρίξετε μία προσεκτική ματιά στις εικόνες που ακολουθούν.

Η παναμερικανική οργάνωση για το «Δικαίωμα στην Αποκατάσταση» επέλεξε έναν αφοπλιστικό τρόπο να αναδείξει τις συνέπειες στο σώμα και την ψυχολογία του ανθρώπου από τη χρήση ναρκωτικών. Όποιος πιστεύει ότι είναι πιο δυνατός, πλανάται πλάνην οικτρά. Το παιχνίδι είναι στημένο και χαμένο από τη… σέντρα! Όποιος πέσει στην παγίδα, δεν ξεφεύγει.
Η εικόνες από την καμπάνια ενημέρωσης του αμερικανικού δικτύου Rehab Right προκαλούν σοκ, αλλά σε καμία περίπτωση δέος. Είναι εικόνες ενός άθλιου υπόγειου κόσμου. Ένας κόσμος που ξεπερνά την έννοια του εφιάλτη, καθώς είναι μόνιμος, οδηγεί στις αθλιότερες καταστάσεις και στερεί το μέλλον από άτομα ικανά, νέα, που έτυχε να βρεθούν σε μία στιγμή αδυναμίας.

Δείτε το πρόσωπο ναρκωμανών πριν τη σύλληψή τους από τις αστυνομικές αρχές και μετά. Η εικόνα αναδεικνύει την πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια ενός κόσμου που περιβάλλεται από όμορφα «ρούχα και παπούτσια» στη «βιτρίνα», αλλά πίσω από αυτή, βασιλεύει η παρακμή, η μούχλα και στο τέλος ο τραγικός θάνατος.

Τα πρόσωπα πριν και τα πρόσωπα μετά… Μπορείτε να το αντέξετε; Αν όχι, πείτε «όχι» στα ναρκωτικά…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *