Επική “μάχη” Μάρκεθ-Λορένθο

110Ο Μαρκ Μάρκεθ ισοφάρισε τον αριθμό των περσινών νικών του, αφού πρώτα
μονομάχησε με τον Χόρχε Λορένθο στο Μουτζέλο. Πρώτο βάθρο του Βαλεντίνο Ρόσι μετά το 2009 (video).Το απόλυτο 100% διατήρησε ο Μαρκ Μάρκεθ, κερδίζοντας για πρώτη φορά στο Μουτζέλο στη μεγάλη κατηγορία (MotoGP). Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πέτυχε την έκτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες, αφού πρώτα αναδείχθηκε νικητής σε μια επική “μαχή” τον Χόρχε Λορένθο (Yamaha).

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής χρειαζόταν τη νίκη για να διατηρήσει το αήττητο του στην Τοσκάνη και να μπει στη διεκδίκηση του τίτλου.

Οι δύο Ισπανοί αντάλλαξαν θέσεις και στους τελευταίους επτά γύρος του αγώνα με τον Μάρκεθ να προσπερνάει ξανά στην ευθεία στο ξεκίνημα του τελευταίου γύρου και να κρατάει τη θέση του.

Στον 300ο αγώνα της καριέρας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha) τερμάτισε τρίτος, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο στην πίστα που έχει εννιά νίκες για πρώτη φορά μετά το 2009. Αν δεν είχε εκκινήσει 10ος ίσως να είχε προλάβει να αναμειχθεί στη μάχη μπροστά του.

Ο Μάρκεθ προηγείται στη βαθμολογία με διαφορά 53 βαθμών από τον τιμέιτ του, Ντάνι Πεδρόσα που έμεινε στην 4η θέση, κρατώντας πίσω του τον Πολ Εσπαργαρό (Tech 3 Yamaha). Με το μαλακό ελαστικό της Bridgestone ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο πήρε την 5η θέση (Ducati) μπροστά από τον Αντρέα Ιανόνε (Pramac Ducati). Ο νεαρός Ιταλός έκανε εκπληκτική εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα στους πρώτους γύρους για να υποχωρήσει τελικά στην 6η θέση.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη (13-15/6).

Βαθμολογία

1.Μάρκεθ 150β.

2.Ρόσι 97

3.Πεδρόσα 96

4.Λορένθο 65

5.Ντοβιτσιόζο 63

6.Π.Εσπαργαρό 49

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *