Εποχή «Πίπο» στη Μίλαν

5Ήταν αναμενόμενο, πλέον είναι κι επίσημο. Ο Κλάρενς Ζέεντορφ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Μίλαν και τη θέση του παίρνει ο Φίλιπο Ιντζάγκι.

Ο Φίλιπο Ιντζάγκι είναι κι επίσημα ο νέος προπονητής της Μίλαν. Οι «ροσονέρι» ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας τη λύση της συνεργασίας με τον Κλάρενς Ζέεντορφ και την πρόσληψη του «Πίπο», ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2016.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν αυτός που το χειμώνα είχε επιλέξει τον Ζέεντορφ για την αντικατάσταση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο Ολλανδός τεχνικός, που κρέμασε τα παπούτσια του ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της παλιάς του ομάδας, βοήθησε τη Μίλαν να πάρει 35 πόντους στο δεύτερο γύρο και μετά από ένα εφιαλτικό πρώτο μισό στη σεζόν να φτάσει να διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη, χωρίς όμως να τα καταφέρει στο τέλος. Ο Μπερλουσκόνι, ωστόσο, ποτέ δεν «έδεσε» με τον Ζέεντορφ και επέλεξε να τον απομακρύνει.

Πρώτη επιλογή του αφεντικού της Μίλαν για τον πάγκο ήταν ο Ουνάι Έμερι, ωστόσο ο Ισπανός προπονητής απάντησε αρνητικά και επέλεξε να συνεχίσει στη Σεβίλλη, την οποία οδήγησε φέτος στην κατάκτηση του Europa League. Η δεύτερη επιλογή και πιο… ασφαλής λύση ήταν ο Ιντζάγκι.

Ο 40χρονος άλλοτε μεγάλος φορ θα έχει την πρώτη του εμπειρία σαν πρώτος προπονητής, αφού από το 2012, όταν και κρέμασε τα παπούτσια του, ήταν στην ομάδα Νέων. Στους «ροσονέρι» αγωνίστηκε από το 2001 μέχρι το τέλος της καριέρας του κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, δύο Champions League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων κι ένα Κύπελλο Ιταλίας μεταξύ άλλων. Συνολικά φόρεσε τη φανέλα της 300 φορές πετυχαίνοντας 126 γκολ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *