Ερντογάν ενόψει Βερολίνου: Η συμφωνία με Λιβύη έχει τρελάνει την Ελλάδα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Συνέχεια στις εμπρηστικές δηλώσεις, στο «παρά πέντε» της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη, δίνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως φάνηκε από την τοποθέτησή του πριν την αναχώρησή του για τη γερμανική πρωτεύουσα το πρωί της Κυριακής.

«Η Ελλάδα έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα επειδή δεν προσκλήθηκε στη Γερμανία. Η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης έχει τρελάνει την Αθήνα, που μπήκε σε μια λογική ρεβανσισμού, ‘’τι να κάνουμε, με ποιον να συμφωνήσουμε για να γυρίσουμε το παιχνίδι’’. Ωστόσο, ο Χαφτάρ δεν έχει καμία αξία. Ο Σάρατζ όμως είναι ένας ηγέτης αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε:

«Βρήκαν μια φόρμουλα. Κάλεσαν τον Χαφτάρ στην Ελλάδα… Ο ίδιος πήγε εκεί, πόζαραν και έκαναν συναντήσεις, αφού δεν είχαν προσκληθεί, προσπαθώντας να δουν που θα οδηγήσει αυτό. Θα δούμε τι θα κάνει ο Χαφτάρ στη Γερμανία. Αλλά ο Μητσοτάκης το παιχνίδι το παίζει λάθος, δεν κάνει ορθά βήματα. Δεν ξεκίνησε καλά σε αυτή την διαδικασία. Και στις σχέσεις με την Τουρκία δεν κάνει καλά βήματα. Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ μιλήσαμε μαζί του μιάμιση ώρα του εξηγήσαμε πράγματα όμως φαίνεται πως τα βήματα που γίνονται δεν είναι σωστά».

«Οι συνομιλίες σχετικά με τη Λιβύη στο Βερολίνο είναι ένα 'σημαντικό βήμα' για την παγίωση μιας κατάπαυσης του πυρός», δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι εχθροπραξίες από την πλευρά του «πραξικοπηματία» Χάφταρ και των υποστηρικτών του «παραβιάζουν δημοσίως την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κι έχουν αγνοηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα».

με πληροφορίες από skai.gr

kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *