Ερντογάν: Eχει ξεκινήσει η αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Τουρκία ήδη στέλνει σταδιακά στρατό στη Λιβύη, γνωστοποίησε την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.

«Τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο απέτυχαν», σημείωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. «Ορισμένοι δεν αντέχουν τη ναυτική συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, τουρκικές στρατιωτικές μονάδες έχουν αρχίσει να μετακινούνται στη Λιβύη για να στηρίξουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA) του Φάγιεζ αλ Σάρατζ.

Οπως ανέφερε, οι υψηλόβαθμοι Τούρκοι στρατιωτικοί θα συντονίσουν τις ενέργειές τους με τις μάχιμες δυνάμεις στη Λιβύη, ενώ θα αναλάβουν να τις εκπαιδεύουν και να έχουν συμβουλευτικό ρόλο. «Θα υπάρχουν διάφορες μονάδες εκεί ως μάχιμες δυνάμεις, δεν θα προέρχονται από τον στρατό μας. Το ανώτατο στρατιωτικό προσωπικό μας θα συντονίζει την κατάσταση», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη στρατού στη Λιβύη, προκειμένου, όπως υποστηρίζει η Τουρκία, να προστατευθούν τα συμφέροντα της Αγκυρας στη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο και να επιτευχθεί ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη.

Πηγή: Reuters, Anadolu, AFP, AΠΕ-ΜΠΕ

kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *