Ερωτικές παραδόσεις από όλο τον κόσμο που θα προτιμούσατε να μη μαθαίνατε ποτέ

1Υπάρχουν πολλές και μακροχρόνιες συζητήσεις ερωτικού περιεχομένου, που απασχολούν την κουλτούρα μας. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να συμφωνούμε ότι η συνουσία είναι ένα ιδιωτικό ζήτημα, όμως υπάρχουν άλλα, όπως οι σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων ή η αντισύλληψη, για τα οποία όλοι εκφέρουν μία άποψη.

Αν θελήσει κάποιος να μελετήσει την ιστορία ή άλλους πολιτισμούς εστιάζοντας στο ερωτικό κομμάτι, είναι σημαντικό να έχει το μυαλό του ανοιχτό. Ενώ έχουμε το δικαίωμα να τσακωνόμαστε για διάφορα θέματα που αφορούν τη δική μας χώρα, όπως η χρήση προφυλακτικού στη βιομηχανία ενηλίκων, δεν είμαστε σε θέση να παρεμβαίνουμε σε πρακτικές άλλων χωρών.

Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε μια λίστα με πρακτικές ερωτικού περιεχομένου, που μπορεί να σας σοκάρουν. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να θεωρούμε άσεμνα, όπως η πολυανδρία (πολλοί άντρες να μοιράζονται την ίδια σύζυγο) και η κοινωνική αναγνώριση του έρωτα μεταξύ ανηλίκων. Μπορεί να διαφωνούμε, όμως πριν κρίνουμε, θα πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τον κάθε πολιτισμό και τις αιτίες που διαμόρφωσαν τον τρόπο ζωής τους.

Αρχαία Αίγυπτος

Στην αρχαία Αίγυπτο δεν είχαν την ίδια άποψη που έχουμε εμείς σήμερα για την παρθενία. Σύμφωνα με έναν μύθο της δημιουργίας, ο πρώτος θεός παρήγαγε μια σειρά θεοτήτων μέσω του αυνανισμού. Κάποιες πηγές ισχυρίζονται πως οι Φαραώ μιμούνταν την πρακτική αυτή, εκσπερματώνοντας στο Νείλο.

Ακόμα, η αντισύλληψη γινόταν με τη βοήθεια κόλλας ακακίας, κοπριάς κροκοδείλου και άλλων υλικών.

Αρχαία Ελλάδα
Οι σεξουαλικές πράξεις μεταξύ ενός άντρα και ενός έφηβου αγοριού, ή κοινώς παιδεραστία, ήταν κάτι σύνηθες την Αρχαϊκή και Κλασσική Περίοδο. Θεωρούταν ως μία εκπαιδευτική εμπειρία. Η φωτογραφία που ακολουθεί μας παρουσιάζει μία σκηνή, στην οποία η διείσδυση πραγματοποιείται με τη βοήθεια των κλειστών μηρών.

Louvre

Νησιώτες Τρόμπριαντ, Παπούα, Νέα Γουινέα

Στην ηλικία των 7 ετών, τα παιδιά ενθαρρύνονται να πειράζουν το ένα το άλλο με έναν αποπλανητικό τρόπο. Μετά από 4-5 χρόνια, όταν μπαίνουν στην εφηβεία, ξεκινούν την σοβαρή τους αναζήτηση συντρόφων, τους οποίους μπορούν να αλλάζουν αν το επιλέξουν. Οι γυναίκες μπορούν να κυνηγήσουν ή να απορρίψουν έναν εραστή.

Αντί για την τυπική τελετή γάμου, τα ζευγάρια θεωρούνται παντρεμένα αν φάνε μαζί. Αντί να φύγει από το σπίτι του αγαπημένου της πριν την ανατολή, μια νεαρή γυναίκα μπορεί να μείνει και να περιμένει τη μητέρα της να φτάσει, φέρνοντας μαζί της μαγειρεμένες γλυκοπατάτες.

Terry Allen / PNG

Αβοριγίνες Μαρνουνττζάρα, Αυστραλία

Τα αγόρια ενηλικιώνονται μόλις στην ηλικία των 10-12 ετών. Σε αυτή την ηλικία περίπου, κηρύσσονται συμβολικά νεκροί, αφαιρώντας ένα μπροστινό δόντι και τρυπώντας το διάφραγμά τους.

Στη συνέχεια κάνουν περιτομή, ενώ πρέπει και να καταπιούν την ακροβυστία τους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το επόμενο βήμα είναι το κυνήγι, που διαρκεί μέχρι την επιστροφή τους στη φυλή, φέρνοντας μαζί τους φαγητό.

JuTa / Wikimedia

Σάμπια, Παπούα, Νέα Γουινέα

Για να ενηλικιωθούν τα αγόρια της φυλής Σάμπια, περνούν μία διαδικασία 6 σταδίων, ξεκινώντας από τα 6 τους χρόνια. Κατά τη διάρκεια της αρρενοποίησης, μαθαίνουν πώς να γίνουν πολεμιστές και ένα σημαντικό μέρος είναι η αποστασιοποίηση από τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και των μητέρων τους.

Άλλο ένα σημείο-κλειδί της ανάπτυξής τους, είναι η κατάποση σπέρματος άλλων αντρών στο πρώτο στάδιο. Δε θεωρείται ομοφυλοφιλικό, αλλά ένας τρόπος να αναπτυχθούν.

Η διαδικασία τελειώνει περίπου 10-15 χρόνια αργότερα, με την απόκτηση ενός παιδιού.

Getty

Γουντάαμπε ή Μπορορό, Αφρική

Οι Γουντάαμπε είναι μια υποομάδα της εθνικότητας Φουλάνι, ενώ μπορούν να βρεθούν μετανάστες στο Καμερούν, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Τσαντ, το Νίγηρα και τη Νιγηρία. Είναι γνωστοί για το περίτεχνο μακιγιάζ και την ένδυσή τους.

Ορισμένες πηγές αναφέρουν το ετήσιο φεστιβάλ τους “Γκουέρεγολ”, που διαρκεί μία εβδομάδα, ως καλλιστεία. Στο φεστιβάλ αυτό, νεαροί άντρες εκθέτουν την ομορφιά και το χορευτικό τους ταλέντο σε μία προσπάθειά τους να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μελλοντικών συζύγων.

Μια κριτική επιτροπή τριών γυναικών επιλέγει ως νικητή τον πιο ελκυστικό άντρα. Η καθεμιά διαλέγει έναν για δεσμό ή γάμο, ενώ υπάρχει πιθανότητα να χωρίσουν ζευγάρια, για να αναδειχτούν οι νέοι εκλεκτοί. Μερικές φορές, ένας άντρας μπορεί να καταλήξει με δύο συζύγους.

Getty

Καταρράκτες, Αϊτή

Οι “Καταρράκτες” αποτελούν μία κοινότητα της Αϊτής. Κάθε Ιούλιο οι ντόπιοι συμμετέχουν σε ένα φεστιβάλ βουντού, σε έναν ιερό καταρράκτη. Θεωρείται από πολλούς ως ένα φεστιβάλ γονιμότητας. Επειδή η τεκνοποίηση είναι πρωταρχικός τους στόχος, οι γυναίκες είναι ελεύθερες να συνευρεθούν ελεύθερα αυτές τις τρεις συγκεκριμένες μέρες.

Lexey Swall Photography

Εθνικές Θιβετιανές Κοινότητες, Νεπάλ

Η πολυανδρία ή κοινώς το να μοιράζονται πολλοί άντρες την ίδια σύζυγο, είναι κάτι που συμβαίνει στις εθνικές Θιβετιανές κοινότητες του Νεπάλ, όμως το έθιμο αυτό σιγά σιγά πεθαίνει. Στα πλεονεκτήματα της πολυανδρίας περιλαμβάνονται ο έλεγχος του πληθυσμού και η εξασφάλιση της συντροφικότητας της συζύγου, όταν ο ένας σύζυγος λείπει για δουλειά ή πεθαίνει. Κάποιοι θεωρούν πως το έθιμο αυτό σύντομα θα εκλείψει.

Terra Project Photographers

ΠΗΓΗ

 

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *