Ερωτική συναστρία! Τι είναι αυτό που θα κρατήσει μαζί ένα ζευγάρι;

1Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε ξεστομίσει φράσεις σαν κι αυτές: «Νιώθω σαν να σε ξέρω από παλιά .» ή «Μήπως γνωριζόμαστε από κάπου;». Δεν μας έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας να συναντήσουμε εντελώς άγνωστους -θεωρητικά- ανθρώπους που όμως νιώθουμε ότι κάπου τους έχουμε ξαναδεί και ότι κάτι απροσδιόριστο μας θυμίζουν; Και όσο κλειστοί και ντροπαλοί κι αν έχουμε υπάρξει, κατευθείαν αναπτύσσουμε οικειότητα και η επικοινωνία ρέει αβίαστα μεταξύ μας; Αντίθετα, πόσες φορές νιώθουμε φόβο απέναντι σε κάποιους άλλους ανθρώπους από την πρώτη στιγμή που μας τους συστήνουν; Ή απειλή; Χωρίς να ξέρουμε το γιατί, χωρίς να μπορούμε να εξηγήσουμε την πρόθεσή μας να τρέξουμε και να το βάλουμε στα πόδια. Ακόμα πιο περίεργο και ανεξήγητο γεγονός είναι ότι με ορισμένους ανθρώπους μιλάμε και συνεννοούμαστε με δυο κουβέντες, ενώ με κάποιους άλλους κάνουμε αγώνα για να τους δώσουμε να καταλάβουν τι ακριβώς εννοούμε και συχνά λέμε το ίδιο ακριβώς πράγμα αλλά. καταλαβαίνουμε διαφορετικό!

Ακόμα και ο τόνος της φωνής δείχνει να μας είναι ενοχλητικός και να ηχεί στ’ αφτιά μας απαίσια ή επιθετικά ή αποκρουστικά και, βέβαια, να μην μπορούμε να εξηγήσουμε το γιατί. Όλα, λοιπόν, στις διαπροσωπικές σχέσεις είναι πάρα πολύ απλά θέμα συναστρίας και το πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις αυτές είναι πάλι αρμοδιότητα αυτού του τομέα της κλασικής αστρολογίας που εξετάζει τους χάρτες δύο ατόμων μαζί και μπορεί να αποφανθεί γιατί αγαπιούνται ή μισιούνται θανάσιμα ή γιατί ένιωσαν αμοιβαία συμπάθεια από την αρχή, για να καταλήξουν σε έναν υπέροχο γάμο στο τέλος! Συναστρία λέγεται ο κλάδος της κλασικής αστρολογίας που εξετάζει την ποιότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Σύζυγοι και εραστές, γονείς και παιδιά, φίλοι ή συνεργάτες μπαίνουν κάτω από την κοινή παρατήρηση της αστρολογικής συναστρίας και εξηγεί τι πραγματικά είναι αυτό που μας φέρνει κοντά, τι είναι αυτό που μας απομακρύνει, μας φοβίζει, μας βγάζει απωθημένα και μας κάνει να φτιάχνουμε ή να χαλάμε τις σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μας.

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ

Η επαφή των πλανητών ενός ατόμου με τους πλανήτες του άλλου δηλώνει πρωτίστως τι είδους σχέση αναπτύσσουν τα άτομα μεταξύ τους, αλλά και πώς πρόκειται να εξελιχθούν μεμονωμένα ως ξεχωριστές προσωπικότητες. Συμμετέχουν και οι οκτώ πλανήτες του ηλιακού συστήματος συν τα δύο φώτα (Ηλιος και Σελήνη), τα οποία παίζουν και τον καθοριστικό ρόλο. Όλοι είναι εξίσου σημαντικοί, επιφέρουν όμως διαφορετική προσέγγιση και κατ’ επέκταση γεννούν και διαφορετικά συναισθήματα του ενός απέναντι στον άλλο. Έτσι όταν υπερισχύει:

• Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ, σημαίνει ότι η έλξη είναι μαγνητική και μοιραία.

• Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ δημιουργεί κάτι το ιδεατό, το φανταστικό.

• Ο ΟΥΡΑΝΟΣ δηλώνει την ουσιαστική έλξη (και το κεραυνοβόλο συναίσθημα).

• Ο ΚΡΟΝΟΣ, το ξεκαθάρισμα και τη σταθερότητα (κριτική).

• Ο ΔΙΑΣ, την ανάπτυξη και τη δοτικότητα.

• Ο ΑΡΗΣ, τη δράση (ερωτική έλξη και δραστηριοποίηση).

• Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ, την αγάπη (πότε αγαπάμε πραγματικά).

• Ο ΕΡΜΗΣ προσδιορίζει τον τύπο της επικοινωνίας.

• Η ΣΕΛΗΝΗ καθορίζει αν νιώθουμε τον άλλο «δικό» μας.

• Ο ΗΛΙΟΣ είναι η πνευματική ένωση.

• ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, υπάρχει καρμικότητα και εξέλιξη μέσα από αυτή.

• ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ δίνει το νόημα της ζωής ανάμεσα στα άτομα.

• ΤΟ VERTEX (καρμικό σημείο μέσα στο ωροσκόπιο) δηλώνει ούτε λίγο ούτε πολύ «είσαι ειδικά για μένα».

• Η ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ ή Μαύρη Μαντόνα δείχνει τα πάθη και τη σεξουαλικότητα, το μαγνητισμό.

Και, τέλος, υπάρχουν και οι πλανητοειδείς Ψυχή και Έρως που παίζουν σημαντικότατο ρόλο, κυρίως, στις ερωτικές συναστρίες, μια και αποκαλύπτουν το βαθύτερο ψυχισμό και την ερωτική πράξη.

Τίποτα, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο και όλα είναι θέμα συμβατότητας των πλανητών μεταξύ τους και, βέβαια, έτσι εξηγούνται τα περίεργα ζευγάρια που κατά καιρούς κλέβουν την προσοχή μας. Παραδείγματα άπειρα που εξηγούν τη μοναδικότητα της επαφής των ανθρώπων, αλλά το παράδειγμα που ακολουθεί ανήκει στις ιστορίες αγάπης που άφησαν πραγματικά εποχή, μια και η συγκεκριμένη κυρία έφτασε σε μια κορυφαία θέση επειδή την αγάπησε ένας ιστορικά μεγάλος άντρας.

ΔΙΑΣΗΜΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΕΠΟΧΗ

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1769, στις 11.00 π.μ., στο Αιάκειο της Κορσικής και η Ιωσηφίνα γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1763, στις 4.00 π.μ., στο Trois-ilets της Μαρτινίκης. Την πρώτη εντύπωση κλέβει ο Ποσειδώνας της, ο οποίος βρίσκεται πάνω στο γενέθλιο Ήλιο του! Και πώς να μη γοητευτεί από εκείνη όταν με τα μάτια της ψυχής του πλέον την εξιδανικεύει, την τοποθετεί σε βάθρο και πιστεύει μέσα από το θολό-ιδανικό σύννεφο του Ποσειδώνα ότι πρόκειται για την ωραιότερη γυναίκα που έχει συναντήσει ποτέ. Τον συγκινεί με την ευαίσθητη ψυχή της (Ήλιος στον Καρκίνο) και τον εξιτάρει ταυτόχρονα με την Αφροδίτη του να βρίσκεται πάνω στον Ήλιο και τον Άρη της. Η ταύτιση Αφροδίτης – Άρη σε μια συναστρία ερωτική είναι από μόνη της εξαιρετικά δυναμική για να ερωτευτούν και να παθιαστούν τα άτομα μεταξύ τους, ακόμα και με μία και μόνη επαφή τους! Αυτόματα βλέπει τη νεαρή γυναίκα ως μια σχέση σοβαρή (η Αφροδίτη του σχηματίζει εξάγωνο με το γενέθλιο Κρόνο της και ταυτόχρονα ο Δίας της –επίσης νομιμότητα- σχηματίζει γωνία τριγώνου με τη Σελήνη του). Είναι, βέβαια, και οι όψεις που τους οδήγησαν στη γαμήλια απόφαση.

Από την άλλη πλευρά, η Ιωσηφίνα έλκεται από εκείνον ερωτικά και βαθιά ψυχικά, εφόσον ο αστεροειδής Ψυχή βρίσκεται ακριβώς πάνω στον ωροσκόπο του και ο Έρως βρίσκεται απέναντι από τη Μαύρη Σελήνη του, δίνοντας μοιραία έλξη σε οποιαδήποτε επαφή τους. Ο Ερμής του σχηματίζει τρίγωνο με τη Σελήνη του και σίγουρα της αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεται και εκφράζει τις απόψεις του. Μελανό σημείο της επικοινωνίας τους είναι ο δικός του Κρόνος πάνω στον Ερμή της, που, δυστυχώς, δείχνει ότι της περιορίζει την επικοινωνία – πιθανότατα «δεν την ακούει» όταν του μιλά, ενώ ταυτόχρονα ίσως η κριτική που της ασκεί είναι παραπάνω αυστηρή απ’ όσο πρέπει ή από όσο η ίδια αντέχει. Ο Ποσειδώνας του τετραγωνίζει τη Σελήνη της, οπότε τον εξιδανικεύει και εκείνη, με τη σειρά της, αν και στην πορεία αποδείχθηκε ότι αυτή η όψη επέφερε και απογοήτευση από τη συμπεριφορά του. Τέλος, ο Άρης του είναι σε γωνία τετραγώνου με τον ωροσκόπο της και -παρά την ερωτική έλξη που υπάρχει- δείχνει σαφώς και ζητήματα κτητικότητας και ζηλοτυπίας ανάμεσά τους. Αυτά είναι τα κυριότερα σημεία της συναστρίας τους που εξηγούν τι τους έφερε μαζί και πώς ένιωσε ο ένας για τον άλλο μετά τη γνωριμία τους. Σίγουρα υπάρχουν πολλές δευτερεύουσες επαφές πλανητών που ενέτειναν περισσότερο αυτή την έλξη.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ

Η διάρκεια και η κατεύθυνση που θα πάρει μια σχέση στην εξέλιξή της είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι της συναστρίας που ανήκει περισσότερο στο κομμάτι της πρόβλεψης. Η προοδευτική συναστρία είναι μια μέθοδος που ακολουθείται από τους αστρολόγους, προκειμένου να διαπιστώσουν πώς θα είναι το μέλλον μιας σχέσης όχι απαραίτητα μόνο ερωτικής αλλά και συνεργατικής ή φιλικής. Στο μεγάλο αυτό θέμα της συναστρίας ανήκουν και οι χάρτες Composite, που είναι η σύνθεση δύο ωροσκοπίων μαζί παράγοντας ένα κοινό ωροσκόπιο – έναν αστρολογικό χάρτη που τον εξετάζουμε σαν να είναι τα δύο άτομα ≪ένα≫.

Σαν να είναι ένα σώμα, μια ψυχή και, βέβαια, η μελέτη του περιγράφει επακριβώς τις κοινές μελλοντικές προδιαγραφές δύο ή και περισσότερων ατόμων μαζί.

http://www.astrologos.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *