Εύκολα tips για να αναβαθμίσεις ένα μικρό διαμέρισμα

Φυσικά και μπορείς να ζήσεις άνετα σε ένα μικρό διαμέρισμα, αρκεί να κινηθείς… δημιουργικά και με τις σωστές λύσεις. Η άνεση είναι το ζητούμενο όλων όταν πρόκειται για το σπίτι μας, τον προσωπικό μας χώρο χαλάρωσης, διασκέδασης αλλά και ενίοτε δουλειάς. Πώς μπορείς, λοιπόν, να αναβαθμίσεις το σπίτι σου ώστε να είναι κομψό και ταυτόχρονα άνετο;

Προσδιόρισε τις λειτουργικές περιοχές

Σκέψου πώς θα χρησιμοποιήσεις τον χώρο και δώσε σκοπό σε διάφορα μέρη ενός δωματίου. Μπορείς να δημιουργήσεις έναν ενιαίο χώρο με σαλόνι, τραπεζαρία και μία γωνιά για γραφείο, χωρίζοντας νοητά το κάθε τμήμα με τη σωστή επιλογή χαλιών. Για παράδειγμα, ένα τυπικό ορθογώνιο χαλί μπορεί να κάνει το σαλόνι να φαίνεται κρύο, αλλά ένα χαλί σε στρογγυλό σχήμα ή με καμπύλες, μπορεί να φέρει μια πιο φυσική ροή σε αυτή την καθορισμένη περιοχή.

Επένδυσε σε έναν καναπέ με βάθος

Χρειάζεσαι έναν καναπέ κομψό αλλά συνάμα ιδανικό σε μέγεθος. Ο καναπές δεν πρέπει να μονοπωλεί τον χώρο αλλά να προσδίδει βάθος. Επίλεξε ένα διαχρονικό κομμάτι που δεν θα σε δεσμεύει σε τυχόν αλλαγές στη διακόσμηση.

Βελτιστοποίησε τον κατακόρυφο χώρο

Το μάτι πρέπει να ταξιδεύει αλλά ένας μικρός χώρος δεν βοηθάει και πολύ, έτσι δεν είναι; Λάθος! Ένα από τα παλαιότερα μυστικά των interior designers είναι να βοηθούν το μάτι να κινείται προς τα πάνω και γύρω από τον χώρο. Για να το πετύχεις αυτό μπορείς να δημιουργήσεις μία gallery στον τοίχο που να λειτουργεί κατακόρυφα, ώστε να αξιοποιήσεις όλο τον χώρο ή να προσθέσεις επιπλέον ράφια, καθώς μία βιβλιοθήκη μπορεί να πάρει περισσότερο χώρο.

Παίξε με τα μεγέθη

Αν το σπίτι σου είναι μικρό και έχεις επιλέξει μικρά έπιπλα, πιθανότατα να μοιάζει με κουκλόσπιτο. Οπότε μη φοβηθείς να κινηθείς με μεγαλύτερα έπιπλα και διακοσμητικά, ώστε να δημιουργήσεις μία αρμονία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *