Ηλιακή οροφή για ηλεκτροκίνητα οχήματα που φορτίζουν εν κινήσει από την Toyota

Ηλιακή οροφή για ηλεκτροκίνητα οχήματα που φορτίζουν εν κινήσει από την Toyota

EPA/MICHAEL REYNOLDS

H Toyota δοκιμάζει μια νέα και βελτιωμένη έκδοση των ηλιακών κυψελών που είχε προηγουμένως παρουσιάσει στο Prius PHV (κυκλοφόρησε μόνο για την Ιαπωνία) στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος μαζί με τη Sharp και τον εθνικό οργανισμό ερευνών NEDO.

Όπως αναφέρει το TechCrunch, οι πρωτότυπες κυψέλες του οχήματος επίδειξης μπορούν να μετατρέπουν ηλιακή ενέργεια σε ποσοστό 34% και άνω- υψηλότερο από το 22% της υπάρχουσας έκδοσης που είναι διαθέσιμη στο εμπόριο. Επίσης, έχουν την δυνατότητα να φορτίζουν τη μπαταρία του αυτοκινήτου ενώ αυτό κινείται, αυξάνοντας συμβατικά την εμβέλειά του.

Το σύστημα παρέχει επιπλέον 44,5 χλμ επιπλέον εμβέλειας την ημέρα και χρησιμοποιεί επανασχεδιασμένο υλικό ταινίας ηλιακής μπαταρίας πάχους μόλις 0,03 χιλιοστών, οπότε μπορεί να καλύπτει μεγαλύτερες επιφάνειες του οχήματος- με αποτέλεσμα ο ηλιακός συλλέκτης να καλύπτει την οροφή, την πόρτα του πορτμπαγκάζ κ.α. Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, το σύστημα μπορεί να λειτουργεί πλέον και ενώ το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει, χάρη σε αλλαγές ως προς το πώς η ενέργεια διοχετεύεται σε αυτό- κάτι που συνιστά βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, που, όταν ήταν σε κίνηση, μπορούσε να στέλνει ενέργεια μόνο στη βοηθητική μπαταρία, που τροφοδοτεί τον κλιματισμό, το ηχοσύστημα κλπ.

Το νέο αυτό όχημα αναμένεται να βγει στους ιαπωνικούς δρόμους στα τέλη του Ιουλίου για να πραγματοποιήσει μαι σειρά δοκιμών υπό διάφορες συνθήκες.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *