ΗΠΑ Μασαχουσέτη: Για φόνο δικάζεται 18χρονη που έπεισε τον φίλο της να αυτοκτονήσει

1Στο εδώλιο  η 18χρονη Μισέλ Κάρτερ  η οποία κατηγορείται για τον εξ’ αμελείας φόνο του φίλου της Κόνραντ Ρόι
Η Κάρτερ το 2014 είχε στείλει σειρά μηνυμάτων στον φίλο της, προτρέποντάς τον να αυτοκτονήσει.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, ένα από τα μηνύματα εστάλη όταν ο νεαρός δείλιασε να βάλει τέλος στη ζωή το και επικοινώνησε μαζί της. «Μπες ξανά στο αμάξι» του είπε η Κάρτερ, απαντώντας σε μήνυμα που έγραφε ότι το αυτοκίνητό του έχει γεμίσει με καυσαέρια από την εξάτμιση.


Ο δικηγόρος της 18χρονης προσπάθησε να πείσει το ανώτατο δικαστήριο της Μασαχουσέτης ότι η κοπέλα εξασκούσε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά της στην ελευθερία του λόγου, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τον δικαστή. Έτσι, η νεαρή θα δικαστεί σύντομα για δολοφονία εξ’ αμελείας.

Στην απόφασή του, ο ανώτατος δικαστής Ρόμπερτ Κόρντι ανέφερε ότι το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να αποδειχτεί ότι οι πράξεις της 18χρονης έπεισαν τον φίλο της, που έπασχε από κατάθλιψη, να βάλει τέλος στη ζωή του.

Μάλιστα, τονίζεται ότι εάν δεν είχε στείλει τα φορτικά μηνύματα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, τότε ο 17χρονος πιθανώς να μην είχε μπει ξανά στο αυτοκίνητο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *