Η ΑΕΚ συνεχίζει την καλή της πορεία, όχι όμως στο Champions League

@aekfc_official

Η ΑΕΚ στέφθηκε πέρυσι Πρωταθλήτρια Ελλάδας μετά από 24 χρόνια, σφραγίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την πολύ καλή της πορεία τα τελευταία χρόνια. Η Ένωση μετά τον υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική κατηγορία το 2013, ουσιαστικά αναγεννήθηκε και με αργά σταθερά βήματα έφτασε να κατακτήσει ξανά την κορυφή. Σε ένα πολυτάραχο πρωτάθλημα, όπως το περσινό, κατάφερε να δώσει εξαιρετικά παιχνίδια και να πάρει την 1η θέση της βαθμολογίας.

Στο φετινό πρωτάθλημα τώρα, η ΑΕΚ μετά από 5 αγωνιστικές παραμένει ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες, έχοντας χάσει μόνο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Στα υπόλοιπα 4 ματς βγήκε νικήτρια, σημειώνοντας συνολικά 10 τέρματα· μάλιστα 7 από αυτά σε δύο μόνο αγώνες, απέναντι σε Πανιώνιο και ΟΦΗ. Αντίπαλο δέος της ΑΕΚ, φαίνεται να είναι ο «δικέφαλος του βορρά», ο οποίος στον περσινό τελικό Κυπέλλου επικράτησε της ΑΕΚ και ουσιαστικά αν δεν είχε χάσει τόσους βαθμούς λόγω ποινών, θα ήταν κυρίαρχος βαθμολογικά και στο πρωτάθλημα. Οι αναμετρήσεις τους αναμένεται να είναι καθοριστικές για την ανάδειξη του φετινού νικητή, ωστόσο η Super League έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της…

Εκτός των συνόρων, η ΑΕΚ βρίσκεται ξανά στο Champions League μετά από 12 χρόνια απουσίας και έχει δεχθεί δύο ήττες στους δύο αγώνες των ομίλων. Είναι βέβαια αναμενόμενο στο Champions League τα πράγματα να είναι πολύ δύσκολα, αφού συμμετέχει η κρεμ ντε λα κρεμ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πρώτος αντίπαλος της ΑΕΚ ήταν ο Άγιαξ, από τον οποίο έχασε με σκορ 3-0. Η ολλανδική ομάδα  μπορεί να μην διατηρεί πλέον την παλιά της αίγλη, έχει όμως σίγουρα πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Ο Άγιαξ ήταν κυρίαρχος σέ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά ειδικά στο 2ο ημίχρονο επικράτησε καθολικά αφού κατάφερε να σημειώσει 3 γκολ και να πάρει μια μεγάλη νίκη. Η δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης βρήκε την ΑΕΚ αντιμέτωπη με τη Μπενφίκα, σε ένα ματς που μπορεί να έληξε με σκορ 3-2 υπέρ της πορτογαλικής ομάδας, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» απέδειξαν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αφού οι Πορτογάλοι άφησαν παγωμένο το ΟΑΚΑ με το 2-0, η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει με δύο γκολ του Κλωναρίδη, γυρίζοντας το παιχνίδι σα μια μεγάλη ομάδα. Και μπορεί η ΑΕΚ να είχε στο παιχνίδι 65% κατοχή της μπάλας, όμως η Μπενφίκα ήταν αυτή που έβαλε το τελευταίο γκολ στο 74’ σφραγίζοντας τη νίκη της. Αυτή η δεύτερη ήττα άφησε την Ένωση, με μηδέν βαθμούς, στην τελευταία θέση του ομίλου Ε, όπου βρίσκεται μαζί με Άγιαξ, Μπάγερν και Μπενφίκα.  Ένας σαφώς πολύ δύσκολος όμιλος, στην κορυφή του οποίου προς το παρόν βρίσκονται με 4 πόντους Άγιαξ και Μπάγερν, ενώ η Μπενφίκα ακολουθεί με 3.

Κορυφαίοι της διοργάνωσης

Tα φαβορί για το τρόπαιο στο στοίχημα για το Champions League και βάσει των αποδόσεων της SportingBet, είναι η Μάντσεστερ Σίτι (5.75), η Μπαρτσελόνα (6.00) και η Γιουβέντους (6.00). Φαίνεται λοιπόν πως Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία θα διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο, βασιζόμενες όχι μόνο στα δυνατά ρόστερ αλλά και στην μεγάλη τους εμπειρία. Όσο για την μεταγραφή του Ρονάλντο, αποτελεί σίγουρα το μεγάλο ατού στη φετινή προσπάθεια της Γιουβέντους, η οποία έχει πάει σε 2 τελικούς τα τελευταία 4 χρόνια, χάνοντας από τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ αντίστοιχα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *