«Η Ανάσα του Διαβόλου»: Το πιο ισχυρό ναρκωτικό που χρησιμοποιησε η CIA (βίντεο)

Θα τολμούσες ποτέ να δοκιμάσεις το πιο σκληρό και επικίνδυνο ναρκωτικό του κόσμου; Θα κατάφερνες να επιβιώσεις από την πιο «διαβολική» ουσία που γέννησε ποτέ ένα φαινομενικά αθώο δέντρο στα δάση της Κολομβίας γεμάτο κατάλευκα και κίτρινα άνθη γνωστό ως «Borrachero»;

Είναι από τις φορές που διαπιστώνεις πως η χημεία μπορεί να καταστρέψει σε δευτερόλεπτα έναν ανθρώπινο οργανισμό.

Από τις περιπτώσεις που συνειδητοποιείς πόσο ευάλωτος μπορείς να γίνεις όταν εκτεθείς σε ουσίες οι οποίες μπορούν να σου στερήσουν από τη σωματική δύναμη μέχρι τη συνείδησή σου, σε σημείο που πλέον δεν είσαι τίποτα περισσότερο από ένα άβουλο ον που απλά περιμένει το φινάλε.

Ένα φινάλε που είναι προδιαγεγραμμένο πως δεν θα είναι ευχάριστο. Όχι όταν βρίσκεσαι υπό την επήρεια της «Ανάσας του Διαβόλου», της άγευστης και άοσμης ουσίας επιστημονικά γνωστής ως «scopolamine» ή «σκοπολαμίνη», η οποία χρησιμοποιείται από τους επιστήμονες σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις λαβυρινθικών διαταραχών, χωρίς ωστόσο να μπορούν να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Πρόκειται για ένα ισχυρότατο και άκρως επικίνδυνο ναρκωτικό σε μορφή σκόνης που θα βρεις σχεδόν σε κάθε γωνιά των κακόφημων –και όχι μόνο- γωνιών της Κολομβίας. Χρησιμοποιείται κυρίως από εγκληματίες που αποσκοπούν σε ληστείες, βιασμούς και αφαίρεση οργάνων ανυποψίαστων θυμάτων που καταλήγουν κυριολεκτικά εκτός εαυτού από τη στιγμή που θα εισπνεύσουν την επικίνδυνη ουσία.

Κολομβιανός dealer που μίλησε σε δημοσιογράφο της Dailymail, κατάφερε να σοκάρει το κοινό όχι τόσο με την επίδραση του «Devil’s Breath» και τη σύγκρισή του με τον άνθρακα (!) –από τον οποίο έχει αποδειχθεί πως είναι πολύ χειρότερο-, μα με το πόσο εύκολο είναι να χορηγηθεί σε ανυποψίαστους πολίτες.

Ένα απλό φύσημα της επικίνδυνης σκόνης στο πρόσωπό τους είναι αρκετό…

Και η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά: Το θύμα μετατρέπεται σε άβουλο «ζόμπι», που υπακούει τυφλά τον δράστη ακόμα κι αν οι προσταγές του είναι εξωφρενικές. Η ανθρώπινη βούληση παύει να υφίσταται, την ίδια ώρα που ο εγκέφαλος σταματά να «καταγράφει» όσα συμβαίνουν.

Με άλλα λόγια, το θύμα δεν θυμάται απολύτως τίποτα στην περίπτωση που γλιτώσει τον θάνατο. Αυτές είναι και ο λόγος που η «Ανάσα του Διαβόλου» θεωρείται σύμφωνα με τους τοξικολόγους το ιδανικό ναρκωτικό για το έγκλημα του βιασμού. Το θύμα αδυνατεί να θυμηθεί το παραμικρό, πόσω μάλλον να αναγνωρίσει τον δράστη…

Ενδεικτικό της επικινδυνότητας του εν λόγω ναρκωτικού, είναι το γεγονός πως είναι εξαιρετικά εύκολο να οδηγήσει στον θάνατο σε ποσότητες πάνω από το «επιτρεπτό».

Το πόσο ευάλωτος γίνεται όποιος το εισπνεύσει μπορεί να μας δώσει να καταλάβουμε και μία ιστορική αλήθεια με την υπογραφή της CIA. Η σκοπολαμίνη χρησιμοποιήθηκε κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου από το Central Intelligence Agency ως ορός της αλήθειας, η χρήση του οποίου, όμως, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς αποδείχτηκε πως η ουσία προκαλούσε ψευδαισθήσεις. Το εγχείρημα απέτυχε παταγωδώς…

Η φήμη του «Devil’s Breath» οδήγησε τον Βρετανό δημοσιογράφο του Vice, Ryan Duffy, στην Κολομβία για εκτενές ρεπορτάζ με σκοπό να παρουσιάσει στο κοινό ένα ντοκιμαντέρ με όλα εκείνα που αξίζει κανείς να γνωρίζει για το πιο επικίνδυνο ναρκωτικό του κόσμου ολόκληρου.

Το πιο ενδιαφέρον που κρατήσαμε, είναι η εξομολόγησή του πως ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει να δοκιμάσει σε μικρή ποσότητα (προκειμένου να αποφύγει την απώλεια μνήμης) την «Ανάσα του Διαβόλου» προκειμένου να μπορέσει να μεταφέρει με ακρίβεια της παρενέργειές του στο κοινό, εντέλει αρνήθηκε να το κάνει.

Είχε, βλέπετε, μάθει τόσα πολλά από τους εμπόρους και τα θύματά του καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνάς του, που δεν θέλησε καν να υποβάλλει τον εαυτό του στη διαδικασία της «δοκιμής» ακόμα και στο πλαίσιο της δουλειάς του…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *