Η θεραπεία της αρθρίτιδας βρέθηκε στη φύση

1Όσοι έχουν ρευματοειδή αρθρίτιδα γενικά βιώνουν μια πρώιμη επιδείνωση όπου υπάρχει περισσότερος πόνος. Αυτή η επιδείνωση ονομάζεται αντίδραση Herxheimer και είναι ένα καλό πράγμα, καθώς δείχνει ότι η θεραπεία λειτουργεί, αλλά πρέπει να επιμείνουν και άλλες 2 ή 3 εβδομάδες έως ότου όλος ο πόνος και το πρήξιμο και η ακαμψία να φύγουν.

Τότε επανέρχονται στην δόση συντήρησης, στο ένα δισκίο την ημέρα, έτσι ώστε να αποφύγουν περισσότερη αρθρίτιδα. Το βόριο είναι ένα ιχνοστοιχείο που είναι ζωτικής σημασίας για πολλές λειτουργίες στο σώμα. Βρίσκεται στο έδαφος, το νερό, τα τρόφιμα, καθώς και σε μικρές ποσότητες στον οργανισμό.

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι το βόριο είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο για τον άνθρωπο και τα ζώα. Βοηθάει στον μεταβολισμό του ασβεστίου και του μαγνησίου, και αυτό συμβαίνει πιθανώς μέσω του παραθυρεοειδούς αδένα. Ανακουφίζει και φαίνεται να θεραπεύει την αρθρίτιδα, είτε ενεργώντας κατά ανεξαρτήτως οργανισμού που μπορεί να προκαλέσει ρευματοειδείς ασθένειες ή / και ως καταλύτης, μεμβράνη, που επιτρέπει την επιδιόρθωση του κατεστραμμένου χόνδρου και κολλαγόνου.

«Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βόριο, ειδικά τα μήλα, τα αχλάδiα, τα καρύδια, τα φυλλώδη λαχανικά και τα όσπρια. Η μέση πρόσληψη βορίου μπορεί να ποικίλλει σημαντικά σε άτομα ανάλογα με την καθημερινή τους διατροφή. Μερικοί παίρνουν μόνο 0,2 mg. ανά ημέρα, ενώ οι χορτοφάγοι μπορεί να καταναλώσουν έως και 20 mg. βορίου ανά ημέρα. Με βάση τα πειράματα σε ζώα, φαίνεται λογικό ότι η ανθρώπινη απαίτηση για το βόριο είναι κοντά στα 1 έως 2 mg. ανά ημέρα »,δηλώνει ο Δρ Newman.

Στα τελευταία 15 χρόνια κάτι πάνω από 500.000 άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει ως συμπλήρωμα διατροφής, ένα δισκίο βορίου, έτσι ώστε να απαλλαγούν από την αρθρίτιδα τους. Παίρνουν 3 δισκία την ημέρα, ενώ έχουν αρθρίτιδα και σε περίπου 1-3 μήνες μπορεί να απαλλαγούν από όλο τον πόνο, το πρήξιμο και την δυσκαμψία.Το American Human Nutrition Research Center έδειξε ότι ένα παρόμοιο συμπλήρωμα βορίου μειώνει την καθημερινή απώλεια ασβεστίου σχεδόν έως 50% και αυτό σημαίνει ότι τα θύματα της οστεοπόρωσης θα ζουν περισσότερο και θα είναι απαλλαγμένα από τον πόνο και την δυσφορία.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι κοινά τρόφιμα που είναι πλούσια σε βόριο. Το μέλι είναι επίσης μια καλή πηγή. Αλλά αυτά τα τρόφιμα πρέπει να είναι βιολογικής καλλιέργειας. Ένα καλό μήλο μπορεί να έχει 20 mg βορίου, αλλά ένα συνηθισμένο μήλο καλλιεργημένο με λίπασμα μπορεί να έχει τόσο λίγο, όσο 1 mg βορίου, ή ίσως και λιγότερο.

Το ίδιο ισχύει και για ορισμένα άλλα φρούτα. Έτσι, φαίνεται ότι η λήψη του βορίου θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος για να αποτρέψει ή να θεραπεύσει την αρθρίτιδα.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

  1. Γιαννης Σταμουλος

    Για ανθρωπους με ελλειψη ενζυμων gspd μπορουν να χρησιμοποιησουν αυτο το παρασκευασμα βοριου?

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *