Η Κίνα ολοκληρώνει τοσύστημα δορυφορικής πλοήγησης BeiDou

Η Κίνα ολοκληρώνει τοσύστημα δορυφορικής πλοήγησης BeiDou

en.beidou.gov.cn/FORWARD_GUOWENBIN@COPYRIGHT

H Κίνα θα ολοκληρώσει το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης BeiDou-3 Navigation Satellite System (BDS-3) με άλλους δύο δορυφόρους γεωστατικής τροχιάς που πρόκειται να εκτοξευτούν πριν τον Ιούνιο του 2020, δήλωσε την Παρασκευή ο Ραν Τσένσκι, εκπρόσωπος του συστήματος BeiDou (BDS), σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορεί Xinhua.

Όπως είπε ο Ραν σε συνέντευξη Τύπου, με το BDS στον πυρήνα του, αναμένεται η εδραίωση ενός πιο «έξυπνου» και ολοκληρωμένου συστήματος δορυφορικής πλοήγησης ως το 2035.

Η Κίνα έστειλε στο διάστημα 10 δορυφόρους του συστήματος BDS το 2019. Σύμφωνα με το Associated Press, ο Ραν είπε ότι ο πυρήνας του συστήματος ολοκληρώθηκε αυτόν τον μήνα με την εκτόξευση των επιπλέον δορυφόρων, με τους οποίους τα σκάφη του «αστερισμού» ανέρχονται συνολικά στα 24. Όπως σημείωσε, το σύστημα παρουσιάζει υψηλές επιδόσεις, διαθέτει «συστήματα υψηλής τεχνολογίας», δυνατότητες μαζικής δικτύωσης και ένα μεγάλο εύρος χρηστών.

Το κινεζικό διαστημικό πρόγραμμα έχει σημειώσει ταχεία πρόοδο τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με τη χώρα να αναπτύσσει δικές της, ανεξάρτητες δυνατότητες στο διάστημα. Το 2003 η Κίνα έγινε η τρίτη χώρα που εκτόξευσε μόνη της επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα και έκτοτε έχει κατασκευάσει ένα πειραματικό διαστημικό σταθμό και αποστείλει οχήματα στην επιφάνεια της Σελήνης. Μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν έναν μόνιμο διαστημικό σταθμό, αποστολές στον Άρη και μια πιθανή επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *