Η μάχη του σταυρού στον Νότιο τομέα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με 18 συνολικά έδρες να περιμένουν τους κατόχους τους, ο Νότιος τομέας αποτελεί τη μεγαλύτερη περιφέρεια μεταξύ των τριών που προέκυψαν από τη διάσπαση της παλαιάς Β΄ Αθήνας και ως εκ τούτου παρατηρείται «συνωστισμός» υποψηφιοτήτων από όλα τα κόμματα και δη από τη Ν.Δ. Η «γαλάζια» παράταξη στις πρόσφατες ευρωεκλογές ήρθε πρώτη με διαφορά στον Νότιο τομέα, καθώς προηγήθηκε με πάνω από 10 μονάδες του κυβερνώντος κόμματος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 33,99% έναντι 23,83% του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα εκλέξει από 8 έως 10 έδρες, τις οποίες θα διεκδικήσουν οι εξής: ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας, ο πρώην δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου, οι νυν βουλευτές Σοφία Βούλτεψη, Αννα Καραμανλή και Χάρης Θεοχάρης, ο πρώην αν. εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου, ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Ντόρα Πάλλη, η Ιωάννα Γκελεστάθη, ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Ρένα Βασιλάκη, η Εμη Λιβανίου, ο προερχόμενος από τη Δράση Τέλης Αϊβαλιώτης, η Καίτη Ρηνάκη-Αντωνάκη, τα κομματικά στελέχη Βασίλης Σπανάκης, Τάσος Γαϊτάνης και ο προερχόμενος από το μητρώο στελεχών Βασίλης Ανδρικόπουλος. Σε κάθε περίπτωση, η τελική μορφή του ψηφοδελτίου θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, όπως σημειώνουν πηγές της Πειραιώς.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τις 4-5 έδρες που αναμένεται να καταλάβει θα διεκδικήσουν πολλά στελέχη πρώτης γραμμής, που είτε είναι εν ενεργεία υπουργοί είτε πέρασαν από τα υπουργικά έδρανα. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος, τον σταυρό στον Νότιο τομέα θα διεκδικήσουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μπαλάφας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο υπουργός Τουρισμού και πρόεδρος ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Γιώργος Κυρίτσης, η Θεανώ Φωτίου, η Βασιλική Κατριβάνου, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Σωτήρης Αλεξίου, ο Λάμπρος Ρώσσης και ο Αλέκος Χολέβας.

Και το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε χθες μεγάλο μέρος των ψηφοδελτίων του. Στον Νότιο τομέα δεσπόζει η υποψηφιότητα της ίδιας της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα πού αλλού θα είναι υποψήφια. Στον Νότιο τομέα «μετακομίζει» από την Αχαΐα και ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου, η πρώην βουλευτής Τόνια Αντωνίου, ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, η Κατερίνα Βαλαβάνη, το κεντρικό στέλεχος των «Κινήσεων Πολιτών» Μιχάλης Χάλαρης, ο Γιάννης Αμοιρίδης, ο Γιάννης Αναστασάκης, η Μαρία Μισέντου, ο Κώστας Νικολάου, ο η Ελένη Μπαραδάκη-Χάλαρη και ο Παναγιώτης Ντεϊμεντές. Επιπλέον, τη μάχη του σταυρού θα δώσουν η Σμαραγδή Αρβανίτη, η Αναστασία Δανέζη, ο Τάκης Διαμαντόπουλος, ο Θανάσης Ζαννιάς, ο Σπύρος Μπαρμπαρέσος, η Μαρία Τσέλιου, η Βίκυ Φουσκίδου και ο Νίκος Ψαρόπουλος. Ψηφοδέλτιο σχεδόν σε όλη τη χώρα έχει καταρτίσει και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, που διεκδικεί από τα μικρά κόμματα με αξιώσεις την είσοδό του στη Βουλή, τουλάχιστον με βάση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Από τους υποψηφίους του ΜέΡΑ25, που εμφανίζει μία ποικιλία στην κοινωνική διαστρωμάτωση ξεχωρίζει η Σοφία Σακοράφα, που ήταν επικεφαλής και του ευρωψηφοδελτίου και δεν κατάφερε οριακά να μετακομίσει στις Βρυξέλλες. Η πανσπερμία ειδικοτήτων και επαγγελμάτων φαίνεται στο ότι τον σταυρό θα διεκδικήσουν η γλύπτρια Αννα Ανδρεάδη, ο Courier Γιώργος Κορλιές, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Νίκος Παπαδόπουλος, ο γιατρός Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος και ο ξενοδοχοϋπάλληλος Κων/νος Συρανίδης, καθώς και το πρώην τραπεζικό στέλεχος Ρεγγίνα-Αγάπη Πλατή.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *