Η πικρή αλήθεια για το λευκό ψωμί!

1Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που απολαμβάνουν με το φαγητό τους το άσπρο ψωμί. Αλλά σήμερα, θα ήθελα να σας δώσω μερικά στοιχεία που μπορεί να σας σοκάρουν και να σας εκπλήξουν. Δεν είναι μόνο ότι το άσπρο ψωμί δεν είναι καλό για την υγεία σας, μπορεί πραγματικά να είναι ένας πραγματικός κίνδυνος για την υγεία σας!
Η ελβετική κυβέρνηση έχει επίγνωση των κινδύνων από την κατανάλωση λευκού ψωμιού εδώ και δεκαετίες και για να αναγκάσει το λαό της να σταματήσει να το τρώει, έβαλε ένα φόρο στην αγορά του λευκού ψωμιού. Τα χρήματα του φόρου αυτού δίνονται στους αρτοποιούς ώστε να μειώνουν την τιμή του ψωμιού ολικής αλέσεως και έτσι να ενθαρρύνει τους πολίτες να αντικαταστήσουν το λευκό ψωμί, με ψωμί ολικής άλεσης.
Η καναδική κυβέρνηση επίσης ψήφισε ένα νόμο που απαγορεύει την «εμπλουτισμό» του λευκού ψωμιού με συνθετικές βιταμίνες. Το ψωμί πρέπει να περιέχει τις αρχικές βιταμίνες που βρίσκονται στο σιτάρι και όχι απομιμήσεις.
Ουσιαστικά, το άσπρο ψωμί είναι ένα νεκρό ψωμί. Στους καταναλωτές δεν λένε την αλήθεια και το ονομάζουν “εμπλουτισμένο” ψωμί.
Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί είναι το χρώμα του άσπρου ψωμιού τόσο λευκό όταν το αλεύρι που λαμβάνεται από το σιτάρι δεν είναι;
Είναι επειδή το αλεύρι που χρησιμοποιείται για να γίνει το άσπρο ψωμί είναι χημικώς λευκασμένο, ακριβώς όπως η χλωρίνη λευκαίνει τα ρούχα σας. Όταν τρώτε άσπρο ψωμί, μπορείτε επίσης να τρώτε και ένα μέρος της εναπομένουσας χημικής λευκαντικής ουσίας. Οι αλευρόμυλοι χρησιμοποιούν διαφορετικά χημικά λευκαντικά, τα οποία είναι πολύ κακά για την υγεία μας.
Μερικά από αυτά είναι: Οξείδιο του αζώτου, οξείδιο του χλωρίου και βενζοϋλοϋπεροξείδιο που αναμιγνύονται με διάφορα χημικά άλατα.
Ένας παράγοντας λεύκανσης, το οξείδιο του χλωρίου, σε συνδυασμό με οποιαδήποτε πρωτεΐνη απομείνει στο αλεύρι, παράγει αλλοξάνη. Η αλλοξάνη (Alloxon) είναι δηλητήριο και έχει χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει διαβήτη σε πειραματόζωα.
Το οξείδιο του χλωρίου καταστρέφει το αιθέριο έλαιο του φύτρου του σιταριού. Μειώνει επίσης τη διάρκεια ζωής των αλεύρων.
Καλή Διατροφή: Δεν θα βρείτε τέτοια έννοια στο άσπρο ψωμί. Τα μισά από τα καλά ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτική αξία, χάνονται κατά τη διαδικασία της άλεσης και μόνο, και σχεδόν όλη η βιταμίνη Ε χάνεται με την απομάκρυνση του φύτρου και του πίτουρου του σιταριού.
Ως αποτέλεσμα, το υπόλοιπο αλεύρι στο λευκό ψωμί, περιέχει μόνο κακής ποιότητας πρωτεΐνες και άμυλο που κάνει μόνο για πάχυνση. Αλλά αυτό δεν είναι όλη η ιστορία σχετικά με την απώλεια των θρεπτικών ουσιών.
Εδώ είναι μερικά άλλα στατιστικά στοιχεία για την τεράστια απώλεια των θρεπτικών ουσιών, στο λευκό ψωμί.
Χάνονται:

Περίπου το 50% του συνόλου του ασβεστίου.
70% του φωσφόρου,
Το 80% του σιδήρου,
98% του μαγνησίου,
75% μαγγάνιο,
50% του καλίου,
65% του χαλκού,
80% της θειαμίνης,
60% ριβοφλαβίνης,
75% της νιασίνης,
50% του παντοθενικού οξέως,
50% της πυριδοξίνης

Οι επιστημονικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει αυτό που οι Ελβετοί γνωρίζουν εδώ και χρόνια αυτοί οι φρικτοί αριθμοί είναι τα αποτελέσματα μιας μελέτης που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (τομέας αγροτικής ανάπτυξης). Είναι προφανές, ότι θα πρέπει να αποφεύγουμε το λευκό ψωμί.
Ψωμιά φτιαγμένα με άλευρα ολικής αλέσεως είναι ένας καλύτερος τρόπος διατροφής.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *