Η Σ.Αραβία προετοιμάζει στρατό 250.000 ανδρών για την διενέργεια θρησκευτικού πολέμου σε Συρία και Υεμένη

Σύμφωνα με την αραβική εφημερίδα «Rai al – Youm» τα μεγαλόπνοα σχέδια της Σαουδικής Αραβίας για την εμβάθυνση των θρησκευτικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και την τελική αναμέτρηση με τους σιίτες, προβλέπουν « μεγάλα πράγματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες το σαουδαραβικό Βασίλειο σκοπεύει να δημιουργήσει μια «δύναμη κρούσης που θα αριθμεί περίπου 250.000 άτομα » και η οποία θα έχει ως στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του Άσαντ στη Συρία , κατόπιν η δύναμη αυτή θα «μετακινηθεί» στην Υεμένη , με σκοπό την πλήρη εξάλειψη των ένοπλων ομάδων της σιιτικής οργάνωσης Huthi .

Η Σταθερή στρατιωτική βάση αυτού του νέου στρατού σύμφωνα με τον Jaish al – Mohammed( υπουργός πληροφοριών της Σ.Αραβίας) θα είναι το βασίλειο της Ιορδανίας .

Η εφημερίδα , επικαλούμενη «στρατιωτικές πηγές στο Λονδίνο», ανακοίνωσε την έναρξη της προετοιμασίας και εκπαίδευσης των πρώτων 50.000 μαχητών του «μουσουλμανικού στρατού» . Ο στρατός των «Takfir» ( Takfiri (from Arabic: تكفيري‎ takfīrī) is a Muslim who accuses another Muslim of apostasy) θα συμπεριλαμβάνει άνδρες από τη Συρία , την Ιορδανία , την Υεμένη και άλλες αραβικές χώρες, με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Μάρτιο του 2016.

Για την δημιουργία του στρατού του Jaish al Mohammed , έχουν ήδη διατεθεί ήδη αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια . Την ίδια στιγμή, τεράστια κονδύλια διατίθενται για τη στήριξη του καθεστώτος του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ Σίσι στην Αίγυπτο . Σύμφωνα με την αραβική εφημερίδα ,ο Αλ Σίσσυ λαμβάνει από την Σαουδική Αραβία ένα δισεκατομμύριο δολάρια το μήνα .

Επιπλέον , η ολοκλήρωση της αμυντικής συμφωνίας της Αιγύπτου με την Μόσχα για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών MiG- 29 και συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας θα καταβληθεί εξολοκλήρου από το Ριάντ .

Η αιτία για αυτά τα « κουβαρνταλίκια» είναι ότι οι πρίγκιπες της Αιγύπτου θεωρούν την Αίγυπτο ως την πλέον εναλλακτική λύση σε σχέση με το Πακιστάν , προμηθεύοντας παράλληλα μαζική στρατιωτική βοήθεια στον Αλ-Σίσι , με σκοπό την προστασία εν γένει του σαουδαραβικού βασιλείου .

ΠΗΓΗ http://postskriptum.me/2013/11/17/jeishalmuhammed/

Μετάφραση :Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *