Η τροφή του μέλλοντος θα έχει ως βάση τα σκουλήκια!

1Με στόχο την κάλυψη των διατροφικών απαιτήσεων του ολοένα αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού, ο οποίος αναμένεται να φτάσει τα εννιά δισεκατομμύρια το 2050, μια ομάδα φοιτητών από πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά δημιούργησαν το bug meat, δηλαδή κρέας από σκουλήκια.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα σκουλήκια έχουν καλή γεύση και είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών.
Η νέα αυτή βάση τροφής, που την ονόμασαν C-fu, εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει και μια εναλλακτική επιλογή «υγιεινής διατροφής».

Οι φοιτητές από τα πανεπιστήμια Cornell στη Νέα Υόρκη και τη σχολή Schulich School of Business του πανεπιστημίου York στον Καναδά ανέπτυξαν μια τεχνική, με την οποία μπορούν να απομονώνουν την πρωτεΐνη από τα σκουλήκια και να τη μετασχηματίζουν, φτιάχνοντας κύβους C-fu.

Υπολογίζεται ότι για να φτιαχτεί σχεδόν μισό κιλό C-fu, χρειάζονται 10.000 σκουλήκια, όμως οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι το τελικό προϊόν έχει μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης από το τόφου, ενώ είναι και πιο πλούσιο σε πρωτεΐνες από ένα αυγό. Περιέχει επίσης ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακής προσβολής, καθιστώντας το C-fu μια πιο υγιεινή, εναλλακτική επιλογή αντί για κρέας.

Η ομάδα των φοιτητών συμμετέχουν στο κίνημα «Thought For Food Challenge» και αναφέρουν τα εξής: «Το C-fu είναι μια συμπυκνωμένη τροφή, η οποία θα βοηθήσει στην ανακούφιση της πείνας στον κόσμο και την ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών, παρέχοντας τα προς το ζην σε μικροκαλλιεργητές και μεταποιητές».

Οι δέκα φιναλίστ διαγωνίζονται για ένα έπαθλο 10.000 δολαρίων, το οποίο θα αποτελέσει την αρχική χρηματοδότηση για την παρουσίαση των προϊόντων τους «κατά της πείνας στον κόσμο» σε ένα συνέδριο που θα λάβει χώρα τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

Από το Σεπτέμβριο του 2014 στο διαγωνισμό έχουν συμμετάσχει ομάδες φοιτητών από περισσότερα από 300 πανεπιστήμια από 51 χώρες.

Πηγη nooz

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *