Η υπηρεσία Apple Music φτάνει τα 60 εκ. συνδρομητές

Η υπηρεσία Apple Music φτάνει τα 60 εκ. συνδρομητές

Δείτε ακόμα

  • Η ιστορία του iTunes: Η άνοδος, η ακμή και οι λόγοι της παρακμής του 06/06 14:10
  • Το Apple Music ξεπερνά σε συνδρομητές το Spotify στις ΗΠΑ 17/04 10:00

Όλα δείχνουν ότι το μουσικό πείραμα της Apple να μπει στον χώρο του streaming ψυχαγωγικού περιεχομένου στέφεται μέχρι στιγμής με επιτυχία.

Τα στοιχεία που ανακοινώνει η Apple δείχνουν ότι η υπηρεσία Music έχει πλέον περισσότερους από 60 εκατομμύρια συνδρομητές, κάτι που την κάνει να βλέπει με αξιώσεις τον αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο της εν λόγω κατηγορίας, το Spotify, το οποίο αυτή τη στιγμή αριθμεί 100 εκατομμύρια συνδρομητές.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν στους επί πληρωμή συνδρομητές των υπηρεσιών music streaming και όχι στους δωρεάν χρήστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2018, η υπηρεσία Apple Music είχε φτάσει τα 50 εκατομμύρια συνδρομητές, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί κάτι νεότερο από την Apple, μέχρι σήμερα.

Εάν θέλει κανείς να κατανοήσει την εμπορική επιτυχία των υπηρεσιών music streaming, αρκεί να λάβει υπόψη του ότι το Spotify, μαζί με τους συνδρομητές της εκδοχής του που προσφέρεται δωρεάν με την μετάδοση διαφημίσεων, τότε γίνεται λόγος για 217 εκατομμύρια συνδρομητές στο σύνολο, γεγονός που δείχνει ότι η κατανάλωση μουσικού περιεχομένου έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια.

Ένα άλλο στοιχείο που είναι καλό να σημειωθεί είναι ότι η Apple και το Spotify βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη αναφορικά με τη δημιουργία τραστ, έπειτα από τη σχετική κατηγορία που εξέφρασε το Spotify στις ευρωπαϊκές αρχές, τον περασμένο Μάρτιο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η επιτυχία της μουσικής υπηρεσίας της Apple απασχολεί έντονα την εταιρεία, η οποία φαίνεται να θέλει να ενισχύσει το πρόσωπό της στο κομμάτι των υπηρεσιών και η Apple Music εκτιμάται ότι είναι ένα από τα πιο ελπιδοφόρα οχήματα προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει το Κουπερτίνο. Εννοείται ότι η Apple δεν βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εν λόγω υπηρεσία, απλώς δίνει μεγάλη βάση σε εκείνη και τα μηνύματα που έρχονται από την παγκόσμια αγορά δίνουν θετικό πρόσημο στις επιδιώξεις της Apple.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *