Η φύση ως έμπνευση: Πρόγραμμα της Airbus για εξοικονόμηση ενέργειας στις πτήσεις

Η φύση ως έμπνευση: Πρόγραμμα της Airbus για εξοικονόμηση ενέργειας στις πτήσεις

www.airbus.com

Ένα νέο της project, υπό την ονομασία fello'fly, παρουσίασε η Airbus: Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τη φύση, το οποίο προορίζεται να βελτιώσει τις επιδόσεις των αεροπλάνων από περιβαλλοντικής άποψης, συμβάλλοντας στον περιορισμό των ρύπων από την αεροπορική βιομηχανία.
Το fello'fly έχει ως σκοπό να επιδείξει την τεχνική, επιχειρησιακή και οικονομική βιωσιμότητα του να πετούν μαζί δύο αεροσκάφη σε μεγάλες πτήσεις. Μέσω του fello'fly, το αεροσκάφος που ακολουθεί θα «ανακτά» την ενέργεια που χάνεται στο πέρασμα του προπορευόμενου αεροπλάνο, πετώντας στο ομαλό ρεύμα αέρα που αφήνει πίσω του. Αυτό ανυψώνει το αεροσκάφος που ακολουθεί, επιτρέποντάς του να μειώσει την ισχύ του κινητήρα και ως εκ τούτου την κατανάλωση καυσίμου κατά 5%-10% ανά ταξίδι.
Η τεχνική λύση πάνω στην οποία δουλεύει η Airbus περιλαμβάνει λειτουργίες υποβοήθησης πιλότου που είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί πως το αεροπλάνο θα παραμένει με ασφάλεια στη θέση που πρέπει να παραμένει σε σχέση με το αεροπλάνο που προπορεύεται. Από επιχειρησιακής άποψης, η Airbus συνεργάζεται με αερογραμμές και υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας για να εξακριβωθούν οι επιχειρησιακές ανάγκες και οι κατάλληλες λύσεις για τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή επιχειρήσεων fello'fly.
Η Airbus αναμένεται να αρχίσει δοκιμαστικές πτήσεις με δύο αεροσκάφη Α350 το 2020.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *