Η Essential αποκαλύπτει το Project Gem, ένα smartphone με ασυνήθιστο design

Η Essential αποκαλύπτει το Project Gem, ένα smartphone με ασυνήθιστο design

Ο Andy Rubin, εκ των δημιουργών του λειτουργικού συστήματος Android, αποχώρησε από την Google και προχώρησε προ δύο ετών στο λανσάρισμα της δικής του πρότασης smartphone. Πλέον η Essential Phone, εταιρεία που δημιούργησε ο Rubin, ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα.

Ο λόγος για το Project Gem, ένα smartphone που αποκαλύφθηκε μέσα από τις αναρτήσεις σχετικών φωτογραφιών τόσο του Andy Rubin στον προσωπικό του λογαριασμό όσο και στον εταιρικό λογαριασμό της Essential Phone. Σύμφωνα με τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας το Project Gem αφορά μια ιδιαίτερα επιμηκυμένη συσκευή με το ανάλογο περιβάλλον χρήσης που αποτελείται από εφαρμογές σε μορφή «κάρτας» αλλά και ευμεγέθη πλήκτρα χειρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η συσκευή φαίνεται να έχει ένα μεγάλο πλήκτρο ελέγχου και αυξομείωσης στο δεξί πλευρό και έναν σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος, κάτω από αυτό που μοιάζει να είναι η κύρια κάμερα του smartphone. Πέρα από αυτά, η συσκευή φαίνεται ότι διαθέτει εντυπωσιακό φινίρισμα και ποικιλία εναλλακτικών χρωμάτων.

Εκπρόσωπος της εταιρείας παραδέχθηκε στην ιστοσελίδα The Verge ότι πρόκειται για το επόμενο τηλέφωνο της Essential προσθέτοντας ότι «έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε σε μία νέα συσκευή η οποία πλέον βρίσκεται στα πρώτα στάδια των δοκιμών, ανυπομονούμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες στο εγγύς μέλλον».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το λανσάρισμα του αρχικού Essential Phone, σε δημοσίευμα του Bloomberg το 2018 αναφερόταν ότι η εταιρεία ετοιμάζει και ένα τηλέφωνο με μικρότερη οθόνη που ο έλεγχος θα γινόταν πρωτίστως μέσω φωνητικών εντολών και με ενσωματωμένη μία εξαιρετικά προηγμένη Τεχνητή Νοημοσύνη που θα αναλάμβανε μια ποικιλία χειρισμών για λογαριασμό του χρήστη.

Για το θέμα έκανε κάποιες πρόσθετες αποκαλύψεις και η ιστοσελίδα XDA-Developers η οποία επισημαίνει ότι ο ψηφιακός βοηθός του Project Gem ενδεχομένως να ενεργοποιείται μέσω του αισθητήρα στο πίσω μέρος της συσκευής. Επίσης, το smartphone θα τρέχει κάποια έκδοση του Android ενώ στο εσωτερικό του πιθανότατα θα βρίσκεται ο επεξεργαστής Snapdragon 730 της Qualcomm. Πρόκειται για μία πλατφόρμα που κατατάσσεται στην μεσαία κλίμακα ισχύος, κίνηση λογική αφού όλα δείχνουν ότι το νέο smartphone της Essential θα είναι περισσότερο μία συσκευή «ψηφιακής συντροφιάς» παρά μία συσκευή «ψηφιακό κέντρο».

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *