Η Google (ξανά) στο μικροσκόπιο της ΕΕ

Η Google (ξανά) στο μικροσκόπιο της ΕΕ

REUTERS/Charles Platiau

Αρμόδιες αρχές της ΕΕ διερευνούν τη συλλογή δεδομένων από τη Google, ανέφερε στο Reuters το Σάββατο η Κομισιόν, υποδεικνύοντας πως η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης του πλανήτη παραμένει στο «στόχαστρο», παρά τα πρόστιμα- ρεκόρ των τελευταίων ετών.

Αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς σχετικά με θέματα ανταγωνισμού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να διερευνούν σε βάθος το πώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται δεδομένα για οικονομικούς σκοπούς.

Η Κομισιόν επιβεβαίωσε πως αναζητεί πληροφορίες σχετικά με το πώς και γιατί η Google, που υπάγεται στην Alphabet, συλλέγει δεδομένα. «Η Κομισιόν έστειλε ερωτηματολόγια στο πλαίσιο μιας προκαταρκτικής έρευνας πάνω στις πρακτικές της Google σε σχέση με τη συλλογή και χρήση δεδομένων από τη Google. H προκαταρκτική έρευνα είναι σε εξέλιξη» ανέφερε η Επιτροπή σε email στο Reuters.

Έγγραφο που είδε το πρακτορείο επιβεβαιώνει ότι η ΕΕ εστιάζει σε δεδομένα που σχετίζονται με τοπικές υπηρεσίες αναζητήσεων, online διαφήμιση, υπηρεσίες στοχευμένης online διαφήμισης, υπηρεσίες login, web browsers κ.α.

Η αρμόδια επίτροπος της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστέιγκερ, έχει επιβάλει πρόστιμα άνω των 8 δισ. ευρώ στη Google μέσα στα τελευταία δύο έτη, και της έχει δώσει εντολή να αλλάξει τις πρακτικές της. Η Google, από πλευράς της, απαντά πως χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να βελτιώσει τις υπηρεσίες της και ότι οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται, να διαγράψουν και να μεταφέρουν τα δεδομένα τους ανά πάσα στιγμή.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *