Η Huawei ανακοινώνει το λειτουργικό σύστημα Harmony αλλά δεν απορρίπτει το Android

Η Huawei ανακοινώνει το λειτουργικό σύστημα Harmony αλλά δεν απορρίπτει το Android

REUTERS/CHINA STRINGER NETWORK

Η Huawei Technologies παρουσίασε με κάθε επισημότητα το δικό της λειτουργικό σύστημα για smartphones και άλλες συσκευές, υπό την σκιά των εμπορικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο.

Το νέο λειτουργικό σύστημα αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Huawei να αναπτύξει δικές της τεχνολογίες, από το επίπεδο των chips έως το επίπεδο του λογισμικού, ώστε να μπορέσει να μειώσει την εξάρτησή της από τεχνολογίες που κατέχουν αμερικανικές εταιρείες και υπό το πρίσμα του συνεχιζόμενου σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου.

Η κινεζική εταιρεία μέχρι και την επίσημη ανακοίνωση του νέου λειτουργικού συστήματος εμφανιζόταν φειδωλή στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τις δυνατότητες ή το πόσο γρήγορα θα γίνει η ενσωμάτωση στις μελλοντικές συσκευές. Αυτό είχε σαν φυσικό επακόλουθο την κυκλοφορία πληθώρας φημών γύρω από το θέμα.

«Το Harmony OS είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το Android αλλά και το iOS» δήλωσε ο Richard Yu, επικεφαλής του τομέα καταναλωτικών προϊόντων της Huawei. «Μπορείς να αναπτύξεις τις εφαρμογές σου μία φορά και από εκεί και πέρα υπάρχει η ευελιξία αυτές οι εφαρμογές να διατεθούν σε μία ευρεία γκάμα διαφορετικών συσκευών» τόνισε απευθυνόμενος στους δημιουργούς εφαρμογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Huawei παραδέχθηκε κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων ότι η εταιρεία θα παραμείνει πιστή στο Android της Google, στον τομέα των smartphones, και ότι το νέο λογισμικό σταδιακά θα ενσωματωθεί σε μία πλειάδα συσκευών, διαφόρων κατηγοριών όπως «έξυπνα» ρολόγια, ηχεία και gadgets εικονικής πραγματικότητας.

Μάλιστα, ο Richard Yu τόνισε ότι οι τηλεοράσεις που θα κυκλοφορήσουν κάτω από το brand Honor, και οι οποίες θα ανακοινωθούν επίσημα το Σάββατο, θα είναι η πρώτη σειρά προϊόντων που θα φοράει το Harmony ή Hongmeng, όπως θα είναι η κινεζική του ονομασία. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι το νέο OS θα επεκταθεί σε διάφορα προϊόντα έως το 2022.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στο Dongguan της νότιας Κίνας όπου η Huawei έχει δημιουργήσει ένα νέο campus βασισμένο σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Το λειτουργικό σύστημα Harmony καθαυτό αναπτυσσόταν τα τελευταία δύο χρόνια, θα είναι λογισμικό ανοικτής αρχιτεκτονικής και στόχος είναι να αποτελέσει μία περισσότερο ασφαλή και αποδοτική επιλογή, σε σχέση με τις προτάσεις που υπάρχουν σήμερα στην αγορά.

Σύμφωνα με το Reuters, πηγές προσκείμενες στην Huawei αναφέρουν ότι το Harmony δεν αναπτύχθηκε ώστε να αποτελέσει ανταγωνιστή του Android. Αντίθετα, θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο κάτι σαν αντίστοιχο του Fuchsia της Google, δηλαδή ένα ανοικτής αρχιτεκτονικής λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία προοριζόμενο για διάφορες κατηγορίες gadgets, καλύπτοντας ένα φάσμα από τα smartphones έως το Internet of Things.

Τέλος, ο Richard Yu ξεκαθάρισε κατά την διάρκεια της παρουσίασής του ότι πλέον είναι δύσκολο για την Huawei να επιτύχει τον προγενέστερο βασικό της στόχο, δηλαδή να καταστεί ο κατασκευαστής με τις μεγαλύτερες παραδόσεις συσκευών, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων του περασμένου Μαΐου. Εάν δεν υπήρχαν οι κυρώσεις υπολογίζεται ότι οι παραδόσεις για όλο το έτος θα έφταναν τις 300 εκατομμύρια συσκευές, αντίθετα κατάφερε να παραδώσει 118 εκατομμύρια συσκευές κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *