Η Nikon D780 διευκολύνει την παραγωγή video μαζί με τις φωτογραφίες

Η Nikon D780 διευκολύνει την παραγωγή video μαζί με τις φωτογραφίες

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Nikon παρουσιάζει ένα μοντέλο φωτογραφικής μηχανής DSLR με ικανότητα δημιουργίας βίντεο υψηλών προδιαγραφών.

Η D780 διαθέτει ένα γρήγορο και αποκλειστικό σύστημα συνδυασμένης AF για φωτογράφιση με Ζωντανή προβολή, καθώς και ένα γρήγορο και δυνατό σύστημα AF φάσης-ανίχνευσης 51 σημείων για φωτογράφιση με το σκόπευτρο. Κατά τη λήψη σε Zωντανή προβολή, οι φωτογράφοι και οι δημιουργοί video επωφελούνται από το ίδιο σύστημα AF, όπως γίνεται και στη mirrorless Nikon Z6.

Οι γρήγορες ταχύτητες ριπής προσθέτουν στην ευελιξία αυτής της φωτογραφικής μηχανής: μέχρι 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) κατά τη λήψη με σκόπευτρο και 12 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) στη λειτουργία Άηχης φωτογράφισης κατά τη λήψη με Ζωντανή προβολή. Όσοι κάνουν λήψεις video θα εκτιμήσουν την ποιότητα των πλάνων που μπορούν να επιτύχουν με τη D780. Η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί την ανάλυση του αισθητήρα εικόνας 6Κ για την παραγωγή πλάνων εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας 4K/UHD στα 30p/25p/24p με μηδενικό συντελεστή κροπαρίσματος. Οι δημιουργοί video μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν μια εξωτερική συσκευή εγγραφής video για να αποτυπώσουν πλούσια πλάνα HLG HDR, τα οποία μπορούν να προβληθούν απευθείας σε συμβατή τηλεόραση ή οθόνη.

Η μηχανή έχει οπτικό σκόπευτρο και ανακλινόμενη οθόνη αφής. Ο αισθητήρας της Nikon D780 είναι τεχνολογίας CMOS, στα 24.5 Megapixel, με επεξεργαστή εικόνας Expeed 6. Μοιράζεται τον ίδιο αισθητήρα RGB 180K-pixel και το προηγμένο σύστημα αναγνώρισης σκηνής με την D850. Η κάμερα της Nikon προσφέρει εξαιρετικά μεγάλο εύρος ISO της τάξης του 100-51200, το οποίο μπορεί να επεκταθεί έως 204800 και να μειωθεί σε έως και ISO 50.

Η κάμερα προσφέρει δυνατότητα λήψης time-lapse video, η οποία είναι ενσωματωμένη στη φωτογραφική μηχανή. Ο κάτοχός της μπορεί να τραβά φωτογραφίες 2 Megapixel με λήψη 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), ενώ η τεχνολογία SnapBridge επιτρέπει την ταχεία μεταφορά αρχείων από την κάμερα προς άλλες συσκευές.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *