Θα μπορούσαμε καλύτερα

44Καλύτερη εμφάνιση κόντρα στην Ουγγαρία περίμενε ο Σωτήρης Δρίκος, παρά τη νίκη της Εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών επί των Μαγυάρων. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως οι ίδιοι οι παίκτες πρέπει να βρίσκουν τον κατάλληλο ρυθμό για την κάθε

αναμέτρηση και περιμένει καλύτερη εμφάνιση κόντρα την Εσθονία, την οποία χαρακτήρισε ίδια ομάδα με τη Σλοβακία.

Αναλυτικά: «Οι παίκτες έχουν ένα κριτήριο υποσυνείδητο και “ρυθμίζουν” την απόδοσή τους στο “τόσο… όσο”, αλλά είναι, επίσης, πολύ σημαντικό σε τέτοια τουρνουά να βρεις από την αρχή ένα καλό ρυθμό. Θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει λίγο καλύτερα σήμερα, αλλά ελπίζουμε ότι θα το κάνουμε στα επόμενα ματς, αρχής γενομένης κόντρα στην Εσθονία, μια ομάδα από την οποία χάσαμε πριν από μια εβδομάδα με 3-0. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο.

Η Εσθονία έχασε σήμερα όπως και στο Πόπραντ. Είναι δύο ομάδες που παίζουν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο: Βασίζονται στα ψηλά κορμιά, στα δυνατά χτυπήματα στο σερβίς και φαίνεται ότι σ’ αυτό το μοντέλο παιχνιδιού, η Σλοβακία είναι ένα “κλικ” πιο πάνω… Προσωπικά, δεν βλέπω ως “τελικό”, δεν μ’ αρέσει αυτή η λογική, αλλά, σίγουρα, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είμαστε στη χώρα μας, μας αρέσει και θέλουμε να έχουμε καλή απόδοση, να το χαρούμε, πρώτα απ’ όλα, εμείς κι, από κει και πέρα, να δώσουμε στον κόσμο του βόλεϊ μια μεγάλη χαρά».

Από την πλευρά του, ο Γκιόργκι Ντέμετερ τόνισε πως: «Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα τον αγώνα και με την απόδοση που είχαμε κόντρα σε μια ομάδα, όπως η Ελλάδα, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Ακόμη κι όταν καταφέραμε να κάνουμε κάτι, υπήρχε πάντα ο Τζούριτς για να δώσει λύσεις στην Ελλάδα.

Σίγουρα, έχουμε απώλειες, δεν έχουμε εναλλακτικές λύσεις, αλλά περιμένω από επαγγελματίες αθλητές να δείξουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο στα δύο τελευταία ματς».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *