Θεραπεία με βλαστοκύτταρα στη μάχη κατά της φαλάκρας

1Μια νέα θεραπευτική λύση, με βάσει τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα, έρχεται να αναπτερώσει τις ελπίδες των ανδρών που έχουν χάσει τα μαλλιά τους, αφού υπόσχεται την αναγέννηση του τριχωτού της κεφαλής.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του επιστημονικού εντύπου PLoS One, ερευνητές από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή του Ιατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Σάνφορντ – Μπέρνχαμ, Αλεξέι Τέρσκιχ, σχεδίασαν μια νέα κυτταρική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα για να δημιουργήσουν εξ αρχής νέα κύτταρα ικανά να αναπτύξουν νέες τρίχες.

Η μέθοδος θεωρείται σημαντικά καλύτερη σε σχέση με τις υπάρχουσες, καθώς παρέχει μια ανεξάντλητη πηγή νέων κυττάρων και δεν περιορίζεται από τον διαθέσιμο αριθμό των υφισταμένων τριχοθυλακίων.

Οι ερευνητές δοκίμασαν με επιτυχία την μέθοδο σε ποντίκια, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκατομμύρια άτομα, κυρίως άνδρες πάσχουν από πρόωρη απώλεια, μερική ή ολική, του τριχωτού της κεφαλής. Συνήθως, μέχρι σήμερα, η αποκατάσταση βασίζεται στην μεταφύτευση τριχοθυλακίων από το ένα μέρος του κεφαλιού στο άλλο.

Πηγη in gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *