Θεραπεύστε τις αλλεργίες με φυσικό τρόπο

Τι πιο ενοχλητικό από τις αλλεργίες; Έχετε προσπαθίσει πολλές φορές να
τις εντυμετωπίσετε με φάρμακα χωρίς κανένα αποτέλεσμα; Με αποτέλεσμα να έχετε απογοητευτεί; Αναρωτιέστε τι άλλο θα μπορούσε να λειτουργήσει; Εξετάστε τις παρακάτω τις εναλλακτικές επιλογές:
1. Ξεπλύνετε τη μύτη σας με αλατούχο διάλυμα
Αυτό είναι ένα φάρμακο, στο οποίο τόσο οι Ανατολικοί όσο και οι Δυτικοί γιατροί πιθανότατα θα συμφωνήσουν. Βασικά το μόνο που κάνετε είναι να καθαρίσετε τα ιγμόρειά σας με ένα διάλυμα θαλασσινού νερού, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να διώξετε τις αλλεργιογόνες και ερεθιστικές ουσίες. Για να γίνει αυτό, πάρτε ένα μεγάλο μπουκάλι συμπίεσης και γεμίστε το με αλατούχο διάλυμα (διαθέσιμο στα φαρμακεία) ή φτιάξτε το δικό σας. Για να φτιάξετε το δικό σας, αναμείξτε 1 λίτρο αποσταγμένο ή βρασμένο νερό, 2 έως 3 κουταλάκια μη ιωδιούχο αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Βάλτε το διάλυμα στο μπουκάλι συμπίεσης και γείρετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός πάνω από το νεροχύτη, ενώ ρίχνετε το διάλυμα σε ένα ρουθούνι και αφήστε το να στραγγίξει από το άλλο.
2. Υγραντήρας ψυχρού αέρα
Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να πακετάρετε τη συσκευή, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Οταν είναι ακόμα λίγο κρύο το βράδυ και η εσωτερική υγρασία είναι χαμηλή, η χρήση ενός υγραντήρα ψυχρού αέρα μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε τα αλλεργιογόνα από τον αέρα. Τα σταγονίδια του νερού συνδέονται με τα αλλεργιογόνα και γίνονται βαριά πέφτοντας στο πάτωμα ώστε να μην τα εισπνέετε.
3. Καθαριστής αέρα με φίλτρο HEPA
Χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air – Φίλτρο σωματιδίων υψηλής απόδοσης) ειδικά στο υπνοδωμάτιο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε τη γύρη από τον αέρα.
4. Εισπνοή ατμού
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε να πάρει βράση. Σβήστε τη φωτιά, πάρτε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέστε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μυρτιάς και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο δέντρου τσαγιού. Δημιουργήστε μια μικρή σκηνή με μια πετσέτα μπάνιου πάνω από την κατσαρόλα (να κρατήσετε το πρόσωπό σας αρκετά μακριά από τον ατμό για να αποφευχθούν τα εγκαύματα) και εισπνεύστε βαθιά για 5 έως 10 λεπτά. Επαναλάβετε 1 έως 3 φορές την ημέρα.
5. Προβιοτικά
Πιθανώς συνδέετε τα προβιοτικά – γνωστά και ως «καλά» βακτήρια, όπως αυτά που βρίσκονται στο απλό γιαούρτι – με την πέψη, αλλά μπορούν επίσης να διαδραματίσουν ρόλο στη διατήρηση ενός καλά ισορροπημένου ανοσοποιητικού συστήματος.
6. Μέλι
Δεν υπάρχει τόσο πολύ επιστήμη πίσω από αυτό. Ωστόσο, δεν υπάρχουν παρενέργειες. Πολλοί ασθενείς ορκίζονται ότι η κατανάλωση μελιού λειτουργεί πραγματικά. Υποστηρίζουν ότι οι μέλισσες τρώνε τη γύρη που είναι στην περιοχή τους, στη συνέχεια παράγουν μέλι, και αυτή η διαδικασία ουσιαστικά συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αλλεργιών.
7. Κερσετίνη
Αυτή η ουσία, η οποία βρίσκεται στο δέρμα των κρεμμυδιών και των μήλων, είναι ένα φυσικό αντισταμινικό. Μπορείτε να την πάρετε μόνοι σας (300 mg 3 φορές την ημέρα κατά την περίοδο αιχμής της αλλεργίας χωρίς φαγητό). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν κερσετίνη. Τα συμπληρώματα είναι σχετικά ασφαλή, αλλά ελέγξτε με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν αλληλεπιδρούν με άλλα φάρμακα που παίρνετε (αντικαταθλιπτικά και τα φάρμακά του θυρεοειδούς).
8. Τσουκνίδα
Αυτό το βότανο, που βρίσκεται σε πολλά αντιαλλεργικά προϊόντα, μπορεί επίσης να ληφθεί από μόνο του σε μορφή τσαγιού. Για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πάρετε αρκετά από τα φαρμακευτικά έλαια, ρίξτε βραστό νερό πάνω από το φακελάκι τσαγιού και καλύψτε το κύπελλο για 15 λεπτά για να αφήσετε τα έλαια διαρρεύσουν πριν το πιείτε.
Labels Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *