Θύρα 7: Συγκίνηση στο μνημόσυνο και απαίτηση νίκης σε Τούμπα και ΟΑΚΑ

Θύρα 7: Συγκίνηση στο μνημόσυνο και απαίτηση νίκης σε Τούμπα και ΟΑΚΑ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 38 χρόνων από την τραγωδία της Θύρας 7, η οικογένεια του Ολυμπιακού τίμησε τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων παιδιών στο "Γ. Καραϊσκάκης". (PHOTOS)

Εξω από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", μπροστά στο σκουριασμένο τουρνικέ πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 παιδιά, τα οποία "έφυγαν" από την ζωή στις 8 Φεβρουαρίου του 1981, στο περιθώριο του ντέρμπι με την ΑΕΚ (6-0).

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι όλων των τμημάτων του Ολυμπιακού, προεξέχοντος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στην πλατεία θυμάτων Θύρας 7. Την επιμνημόσυνη δέηση παρακολούθησαν επίσης -μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Πειραιά και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου, ενώ τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα ήταν "ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ!" και "Θρύλε θυμήσου πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα κι οι νεκροί σου. Οι οικογένειες των θυμάτων, πάντα εκεί – ανταμώνουν με τα παιδιά τους κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο, στην πλατεία θυμάτων Θύρας 7 και ακολούθως ο κόσμος κατευθύνθηκε στο πάρκινγκ του γηπέδου, όπου περίμενε την αποστολή της ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη. Παίκτες και προπονητής έγιναν δέκτες λατρείας και απαίτησης για "διπλό μέσα στην Τούμπα, θρύλε ολέ, ολέ" – κάτι που ζήτησε στην ομιλία της και η Ελευθερία Τουμανίδου, εκπροσωπώντας τις οικογένειες των χαμένων παιδιών.

Νωρίτερα, πάντως, πέρασε το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της ομάδας μπάσκετ, από την οποία ζήτησαν επίσης τη νίκη, στον ημιτελικό Κυπέλλου μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (13/2).

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *