Ιαπωνία: Εργαζόμενοι μέχρι τελικής πτώσης (εικόνες)

1Οι εργασιακές συνθήκες στην Ιαπωνία- αλλά όχι μόνο εκεί,- είναι εξοντωτικές. Πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν και 60 ώρες την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί και όρος, το «karo-shi», για τους αιφνίδιους θανάτους από υπερκόπωση.
Νέοι άνθρωποι 30 και 40 χρονών έχουν πεθάνει ξαφνικά από υπερκόπωση, όταν αναγκάστηκαν να δουλεύουν 80 ώρες την εβδομάδα για μήνες προκειμένου να μπορέσουν να παραμείνουν ή και να ανεληχθούν στις μεγάλες εταιρείες, υπερωρίες που σχεδόν ποτέ δεν πληρώνονται και δεν αναγνωρίζονται ως τέτοιες.

Πολλοί εργαζόμενοι, στην προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στην τεράστια πίεση και ανταγωνισμό που επικρατεί στους χώρους εργασίας, όταν τελικά καταφέρνουν να τελειώσουν την ημέρα τους, πάνε και πίνουν.

Σε κάποιο μπαρ, τις περισσότερες φορές όχι μακριά από τη δουλειά τους, και μαζί με τους συνάδελφούς τους, τρέχουν να μπουν μέσα και να πιούν γρήγορα μερικά ποτά, όχι για να διασκεδάσουν ή να απολαύσουν το ποτό τους, αλλά για να τους φύγει η απίστευτη ένταση και το άγχος.

Κάποιοι μπορεί να έχουν υψηλές θέσεις και παχυλούς μισθούς, κάποιοι άλλοι όχι, κάποιοι πίνουν 5 ποτά κάποιοι πίνουν 2, το βέβαιο είναι ότι πολλοί από αυτούς, θα αγγίξουν τα όριά τους και θα σωριαστούν να κοιμηθούν λίγες ώρες όπου βρουν.

Ανύμποροι να πάνε στο σπίτι τους που μπορεί να είναι και πολύ μακριά και να μην προλαβαίνουν, τύποι με τα κοστούμια της δουλειάς και τα λευκά πουκάμισα ξαπλώνουν στα πεζοδρόμια, στις σκάλες, στα μετρό, στα πεζούλια, για λίγες ώρες ύπνο μέχρι να ξημερώσει και να ξαναπάνε στη δουλειά τους.

Η καθημερινή εργασία, είναι γι αυτούς ενας διαρκής πόλεμος, που όταν τελειώνει η κάθε μάχη, πίνουν «ανακουφισμένοι» που επιβίωσαν, προσπαθώντας να πάρουν δυνάμεις για την επόμενη μάχη, την επόμενη μέρα.

Ο φωτογράφος Kenji Kawamoto κατέγραψε πολλές τέτοιες σκηνές

πηγή: hitandrun.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *