Ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστήριο με εκτόξευση τζίρου στα 90 εκατ.

Η εκτόξευση του τζίρου στα 90 εκατ. ευρώ είναι ένα ακόμη ευχάριστο νέο για την αγορά, που εδώ και καιρό αναζητούσε «καύσιμα» για να χαράξει νέα ανοδική πορεία, κάνοντας πλέον την επίτευξη των υψηλών έτους και των 900 μονάδων θέμα ημερών, εφόσον φυσικά η συναλλακτική δραστηριότητα διατηρήσει τη ζωντάνια της.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Χρηματιστήριο

Σημαντική ανάσα πήρε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το άλμα της τάξεως του 6% που σημείωσαν οι τράπεζες, καθώς και τα ισχυρά κέρδη στην πλειονότητα των blue chips και των τίτλων της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει κοντά στις 890 μονάδες, ένα επίπεδο στο οποίο έχει να φτάσει από τον περασμένο Αύγουστο, όταν και ουσιαστικά σταμάτησε το ράλι που κατέγραφε η αγορά από τις αρχές του έτους. Η εκτόξευση του τζίρου στα 90 εκατ. ευρώ είναι ένα ακόμη ευχάριστο νέο για την αγορά, που εδώ και καιρό αναζητούσε «καύσιμα» για να χαράξει νέα ανοδική πορεία, κάνοντας πλέον την επίτευξη των υψηλών έτους και των 900 μονάδων θέμα ημερών, εφόσον φυσικά η συναλλακτική δραστηριότητα διατηρήσει τη ζωντάνια της.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,17% στις 889,84 μονάδες και στα υψηλά σχεδόν τεσσάρων ετών, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και τις 890 μονάδες, με άνοδο 2,30%, και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 90,62 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε επίσης στα υψηλά τεσσάρων ετών με κέρδη 2,93% στις 2.242,99 μονάδες, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 1,94% στις 1.215,65 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 6,05% στις 903,34 μονάδες, ένα επίπεδο που έχει να δει από τον Ιούνιο του 2018, με την Εθνική να επιστρέφει πάνω από τα 3 ευρώ και πάνω από τα επίπεδα της κεφαλαιοποίησης του 2015, με κέρδη 6,66%. Κοντά στα επίπεδα της ΑΜΚ του 2015 επέστρεψαν και οι Alpha Bank και Eurobank, στο 1,9250 ευρώ και στο 0,9640 ευρώ αντίστοιχα, με κέρδη 6,65% και 5,99%. Στα 3,0420 ευρώ έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς με άνοδο 3,33%.

Στα υπόλοιπα blue chips, κέρδη 4,77% σημείωσε ο Ελλάκτωρ, ενώ η Coca-Cola έκλεισε στο +4,67%. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, όπως ανακοινώθηκε χθες, η Coca-Cola HBC AG και η Coca-Cola HBC Finance B.V. προχωρούν στην έκδοση ομολόγου διάρκειας 10 ετών σε ευρώ, σταθερού επιτοκίου. Οι ομολογίες θα φέρουν την εγγύηση της Coca-Cola HBC και θα εκδοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος έκδοσης μεσοπρόθεσμων ομολογιών (Euro Medium Term Note Programme) ύψους 5 δισ. ευρώ, ανάλογα και με τις συνθήκες στην αγορά. Οι προσδοκίες για έναν καλύτερο, χρηματιστηριακά, Νοέμβριο συνεχίζονται, μετά τη διάσπαση των 882 μονάδων στον Γενικό Δείκτη και των 2.190 μονάδων στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως εκτιμά ο Λουκάς Παπαϊωάννου, οικονομολόγος της Fast Finance. Αν δεν υπάρξει κάποια αρνητική έκπληξη από το σημερινό κλείσιμο των παραγώγων, όπως προσθέτει, όλοι θα αρχίσουν να σκέφτονται το εορταστικό τέλος χρόνου, με τις εντυπωσιακότερες φετινές αποδόσεις παγκοσμίως, αλλά και τι μέλλει γενέσθαι τη νέα χρονιά.

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *