Καμμένος: Ο Τσίπρας μου πρότεινε να συμπεριληφθούμε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΑΝΕΛ, Καμμένος Πάνος

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, υποστήριξε σήμερα το πρωί ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και ότι ο ίδιος το πληροφορήθηκε από δημοσιογράφο – τον οποίο δεν κατονόμασε – ότι «ο Βούτσης σας την έχει στημένη» και σκοπεύει να εφαρμόσει το άρθρο 15 του κανονισμού της Βουλής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, φέρεται να λύνει τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, με έναν τρόπο που δεν τον περίμενε ποτέ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατάφερε δύο σημαντικά πράγματα, να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά και να πετύχει την εθνική συμφιλίωση. Τώρα όμως, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα γύρισε στην εποχή του «εμφυλίου πολέμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Τόνισε δε ότι ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό και το όνομα της Μακεδονίας είχαν μόνο οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν πρόβλημα με τη χρήση του όρου «Μακεδονία», στην ονομασία της γείτονος.

«Ολη η υπόθεση με τα Σκόπια, είναι μια οικονομική μπίζνα», υποστήριξε ο κ. Καμμένος, ενώ επανέλαβε τις κατηγορίες του για σχέσεις του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά με τον Τζώρτζ Σόρος σημειώντας ότι μεταξύ των δύο ανδρών «υπάρχουν σίγουρα προνομιακές σχέσεις».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να μην φύγει από την κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, με αντάλλαγμα να συμπεριληφθεί ο ίδιος και όσα από τα στελέχη του επιθυμούσε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε αρνήθηκε κατηγορηματικά και επέλεξε να υπερασπιστεί το συμφέρον της πατρίδας του.

Σημείωσε δε ότι η στάση του Ζόραν Ζάεφ είναι προκλητική, καθώς από την πρώτη στιγμή αγνοεί τη συμφωνία και κάνει επανειλημμένες αναφορές χρησιμοποιώντας την ονομασία «Μακεδονία» για τη χώρα του.

Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση στελεχών των ΑΝΕΛ που έφυγαν από την παράταξη όπως η κυρία Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης, υποστήριξε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη αποστασία, καθώς αντάλλαξαν τις θέσεις τους με κυβερνητικές καρέκλες.

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *