Κασελάκης: “Μας περιμένει δύσκολος μήνας”

Κασελάκης: "Μας περιμένει δύσκολος μήνας"

Οι Λεωνίδας Κασελάκης, Ράιαν Χάροου, Ανδρέας Χριστοδούλου και Λευτέρης Μητσιμπόνας μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 μετά το τέλος των αγώνων της 16ης αγωνιστικής της Basket League (AUDIOS).

Ο Προμηθέας πέτυχε τη νίκη της 16ης αγωνιστικής στην Basket League, καθώς συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με 23 πόντους διαφορά, έστω κι αν δεν κατάφερε στο τέλος να υπερκαλύψει και την διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί (-25) στον πρώτο γύρο. Ο Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και συγκεκριμένα στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τον Νίκο Συριώδη, όπως και άλλοι τρεις παίκτες από τα υπόλοιπα γήπεδα της ημέρας.

Ο Ράιαν Χάροου μίλησε για το σπουδαίο διπλό του Περιστερίου στον Χολαργό, ο Λευτέρης Μητσιμπόνας για τη νίκη της Κύμης επί του Κολοσσού και ο Ανδρέας Χριστοδούλου για το παιχνίδι του Ρεθύμνου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις όλων των παικτών στους απεσταλμένους του Sport24 Radio 103,3.

ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ: ΕΥΚΟΛΑ ΧΥΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ

Για τη νίκη και την προσπάθεια για τη διαφορά κόντρα στον ΠΑΟΚ:

"Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζαμε πως θα παίξουμε ένα ντέρμπι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα η οποία είχε δείξει εξαιρετικό πρόσωπο στα προηγούμενα παιχνίδια. Εννοείται πώς στο μυαλό μας είχαμε πρώτα απ’ όλα τη νίκη αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξαν και οι δύο ομάδες για τη διαφορά. Κρίθηκε στο ένα σουτ, δεν τα καταφέραμε. Δεν είναι εύκολο να στοχεύεις και να κερδίζεις σταθερά 20 πόντους τον ΠΑΟΚ σ' ένα παιχνίδι. Εμείς το κάναμε αλλά δεν καταφέραμε να καλύψουμε τη διαφορά των 25 πόντων. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι πριν από τη διακοπή, αυτό με τη Μπολόνια κι εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε".

Για τα στοιχεία που έκριναν το αποτέλεσμα:

"Καθοριστικό κομμάτι ήταν το στοιχείο της ενέργειας. Καταφέραμε κι επιβληθήκαμε από το ξεκίνημα με συνέπεια να μην επιτρέψουμε την καλή λειτουργία του ΠΑΟΚ. Από κει και πέρα δώσαμε τον δικό μας ρυθμό στην αναμέτρηση. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο να μας ακολουθήσουν στον γρήγορο ρυθμό. Μπορέσαμε να βρούμε όλα τα miss match που δημιουργήθηκαν και να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα σωστά. Νομίζω με σωστή δουλειά είχαμε καλές επιλογές ακόμα σε προσπάθειες που αστοχήσαμε. Με αυτόν τον τρόπο είχαμε καλή ψυχολογία στη διάρκεια του αγώνα".

Για το αν μπορεί ο Προμηθέας να πάρει το «διπλό» στη Μπολόνια που θα του δώσει την πρωτιά στον όμιλο του Basketball Champions League:

"Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα που ήταν από την αρχή στην πρώτη θέση του ομίλου. Για να βγούμε πρώτοι πρέπει να νικήσουμε με μεγάλη διαφορά αλλά εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε τα παιχνίδι μας, να παίξουμε σωστό μπάσκετ και φυσικά να διεκδικήσουμε τη νίκη. Δεν είναι τελικός αλλά θέλουμε τη νίκη όπως σε όλα τα παιχνίδια, προκειμένου να κλείσουμε καλά και το Champions League πριν από τη διακοπή".

Για τον απολογισμό μέχρι τώρα στη σεζόν:

"Έχουμε συμφωνήσει όλοι ότι ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος. Η ομάδα σε γενικές γραμμές έχει δείξει καλό πρόσωπο. Παίζουμε όμορφο μπάσκετ, έχουμε ρόλους αλλά πολύ εύκολα… χύνεις την καρδάρα με το γάλα. Οπότε πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να ξεκουραστούμε στη διακοπή και ν’ αποθεραπευτούν οι παίκτες που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς. Μας περιμένει δύσκολο πρόγραμμα τον Μάρτιο, ξεκινάμε στη Basket League με την ΑΕΚ και μετά έχουμε τους αγώνες για το Champions League, οπότε πρέπει να είμαστε σ’ εγρήγορση και να επανέλθουμε φρέσκοι".

Για το αν είναι περίεργο το πρόγραμμα από τα δύο παιχνίδια την εβδομάδα στη διακοπή για ένα μήνα:

"Αυτό είναι αλήθεια. Κάποιες ομάδες βγαίνουν εκτός ρυθμού, αλλά χρειάζεται λίγη ξεκούραση και στη συνέχεια να δουλέψουμε, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στα επιθυμητά επίπεδα όταν αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις".

ΧΑΡΟΟΥ: ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ 100% ΕΤΟΙΜΟΣ

Για το "διπλό" του Περιστερίου στον Χολαργό:

"Το σημαντικό είναι ότι κάναμε μια μεγάλη νίκη πριν από τη διακοπή απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Καταφέραμε να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα μετά από συνεχόμενες ήττες αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε".

Για τη δική του επιστροφή στη δράση:

"Δεν ήμουν 100% έτοιμος ν’ αγωνιστώ. Παρόλα αυτά θέλω να δουλέψω όσο το δυνατόν καλύτερα στη διάρκεια της διακοπής που θα είναι κοντά στον ένα μήνα, προκειμένου να επιστρέψω στη κατάσταση που ήμουν πριν από τον τραυματισμό".

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: ΣΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΑΝ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Για τις δυσκολίες της αναμέτρησης με την ΑΕΚ:

"Η ΑΕΚ παίζει πάρα πολύ καλά. Προσπαθήσαμε να μην κάνουμε λάθη και να κρατήσουμε τον δικό μας ρυθμό. Το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτό καταφέραμε να μείνουμε στο παιχνίδι. Στο τέλος η ΑΕΚ ξέφυγε και τώρα συνεχίζουμε την προσπάθεια μας".

Για την προσπάθεια που κάνει το Ρέθυμνο να μείνει στη Basket League:

"Είναι πάρα πολύ δύσκολο και πιστεύω αν τα καταφέρουμε θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα όπως όταν κατακτάς ένα πρωτάθλημα από τη στιγμή που μπαίνεις σε μια τέτοια κατάσταση. Κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός".

Για το πόσο σκληρή είναι αυτή η σεζόν για τον ίδιο:

"Η αρχή ήταν πολύ άσχημη λόγω του τραυματισμού που με άφησε έναν μήνα εκτός. Σίγουρα κάθε ματς είναι σαν τελικός, υπάρχει πίεση. Όλοι θέλουμε να σώσουμε την ομάδα κι ελπίζω η συνέχεια να είναι καλή, προκειμένου να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας".

ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ: ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ

Για την επικράτηση επί του Κολοσσού:

"Ήταν μία αγχωτική νίκη αλλά δώσαμε το κάτι παραπάνω για να τα καταφέρουμε. Είχαμε δύο απουσίες της τελευταίας στιγμής, με τον Χόρτον και τον Πουλιανίτη που τραυματίστηκε στη διάρκεια του αγώνα. Υπήρχε πολύ άγχος και πίεση για τη νίκη αλλά τα καταφέραμε. Τώρα έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας να δουλέψουμε, να εξελιχθούμε ως ομάδα και να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Είμαστε καλή ομάδα, δεμένη, υπάρχει χημεία και πιστεύω όλα αυτά θα φανούν. Γνωρίζαμε ότι δεν μας αξίζει αυτή η θέση και μας πείραζε η εικόνα που παρουσιάζαμε. Έχουμε αλλάξει πράγματα, δουλεύουμε και πιστεύω στη συνέχεια θα πάμε καλά".

Για τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ:

"Είναι μεγάλη πρόκληση για κάθε αθλητή να προσπαθεί να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου. Είναι ένας θεσμός που θα τον κυνηγήσουμε. Έχουμε χρόνο να δουλέψουμε και θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε από αυτό το παιχνίδι".

Photo credits: Eurokinissi
Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *