Καστρίτης: “Το αποτέλεσμα καταδεικνύει τη διαφορά των ομάδων”

Καστρίτης: "Το αποτέλεσμα καταδεικνύει τη διαφορά των ομάδων"

Ο Γιάννης Καστρίτης παραδέχθηκε πως υπήρχε διαφορά ποιότητας με τη Γαλλία, ενώ αναφέρθηκε στην απογοήτευση των παικτών του, στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η Ελλάδα γνώρισε βαριά ήττα από τη Γαλλία και αποκλείστηκε από τους προημιτελικούς του Παγκοσμίου U19 της Κρήτης. Λίγη ώρα μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο Γιάννης Καστρίτης εξήγησε ότι:

"Το αποτέλεσμα καταδεικνύει τη διαφορά των δύο ομάδων. Θεωρώ πως από ένα σημείο και μετά η απογοήτευση των παικτών μας οδήγησε σε τέτοια έκταση το σκορ. Σίγουρα υπάρχει διαφορά δυναμικότητας, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς να ψάχνω για δικαιολογίες, μας στοίχισε σε ενέργεια και δυνάμεις το χθεσινό παιχνίδι με την Αργεντινή, που κι εκείνη έχασε με είκοσι πόντους από το Πουέρτο Ρίκο. Έχοντας μπροστά μας μια αθλητική ομάδα όπως η Γαλλία, το έργο μας ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Παρότι δεν φάνηκε και δεν αποτυπώθηκε στο παρκέ, θέλω να πω πόσο πολύ το θέλανε τα παιδιά. Έχουν στενοχωρηθεί πάρα πολύ. Προσπαθούν κάθε μέρα να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, κάποιες φορές με τον λάθος τρόπο. Τους ενδιαφέρει να βελτιώνονται, είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και έχουν την απόλυτη στήριξή μας".

Για το τι προσφέρει η εμπειρία ενός παγκοσμίου κυπέλλου στους νεαρούς παίκτες του, σημείωσε πως "όλα τα παιδιά θα μπουν ή βρίσκονται ήδη στον επαγγελματικό στίβο κι αυτός είναι σκληρός. Στο πρόγραμμα υπάρχουν δύσκολες ήττες κι άσχημες στιγμές. Είναι μέρος της διαδικασίας να μάθεις να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου και να είσαι έτοιμος να ξαναμπείς στο παιχνίδι, είτε πρόκειται για την επόμενη κατοχή, είτε για την επόμενη μέρα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πολύ υψηλού επιπέδου και ένα πολύ καλό σχολείο για όλους μας. Στο τέλος της διοργάνωσης τα παιδιά μας θα έχουν βγει κερδισμένα και με εφόδια για τη συνέχεια".

Αναφορικά με τους αγώνες κατάταξης που ακολουθούν, είπε πως "η διοργάνωση δεν τελείωσε. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μεγάλη στενοχώρια και απογοήτευση. Μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά λίγα πράγματα είναι εύκολα στη ζωή ενός παίκτη μπάσκετ. Τώρα είναι η στιγμή να δούμε πόσο κοντά είμαστε, να δείξουμε πόσο δεμένοι μπορούμε να παρουσιαστούμε και να έχουμε την καλύτερη εικόνα που μπορούμε στους αγώνες κατάταξης, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Παρασκευής με τη Σενεγάλη" και κατέληξε αναφερόμενος στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας του:

"Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της ομάδας τον κόσμο που και σήμερα ήταν δίπλα μας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να τους χαρίσουμε μια μεγάλη νίκη, αλλά εκείνοι ήταν δίπλα μας και χειροκρότησαν στο τέλος την προσπάθεια των παιδιών. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό".

Photo Credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *