Κοινά πρότυπα κυβερνοασφαλείας ζητεί η Huawei

Κοινά πρότυπα κυβερνοασφαλείας ζητεί η Huawei

REUTERS/KACPER PEMPEL

H Huawei, εν μέσω της αντιπαράθεσης σχετικά με το αν ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός της συνιστά ή όχι κίνδυνο ασφαλείας, κάλεσε την Τρίτη τις κυβερνήσεις, τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών και τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα κοινό σετ προτύπων κυβερνοασφαλείας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η συγκεκριμένη έκκληση έγινε από τον πρόεδρο της Huawei, Κεν Χου, καθώς η κινεζική εταιρεία, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, άνοιγε ένα κέντρο κυβερνοασφαλείας στις Βρυξέλλες, επιτρέποντας σε πελάτες και κυβερνήσεις να δοκιμάσουν τον πηγαίο κώδικα, το λογισμικό και τα προϊόντα της. Η εταιρεία έχει παρόμοιες εγκαταστάσεις στη Βρετανία, τη Βόννη, το Ντουμπάι, το Τορόντο και το Σεντζέν.

«Είναι γεγονός ότι τόσο ο δημόσιος, όσο και ο ιδιωτικός τομέας δεν έχουν μια βασική, κοινή κατανόηση του ζητήματος. Ως αποτέλεσμα, διαφορετικοί μέτοχοι έχουν διαφορετικές προσδοκίες και δεν υπάρχει ευθυγράμμιση ευθυνών» είπε ο Χου σε συνέντευξη Τύπου.

«Στο σύνολό της, η βιομηχανία δεν έχει ένα ενιαίο σετ τεχνικών προτύπων για την ασφάλεια, καθώς και συστήματα επικύρωσης. Αυτό καθίσταται πολύπλοκο λόγω της παγκοσμιοποίησης της αλυσίδας αξίας» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ένα κοινό πρότυπο, το οποίο θα έχει επικυρωθεί νομικά και τεχνικά, θα βοηθούσε να υπάρξει εμπιστοσύνη στη σχετική βιομηχανία.

Ο Χου, που είχε συνάντηση τη Δευτέρα με τον Άντρους Άνσιπ, αντιπρόεδρο της Κομισιόν και αρμόδιο για την ψηφιακή ενιαία αγορά, είπε ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός προτύπου κυβερνοασφαλείας στη γραμμή του GDPR.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *